Wpis z mikrobloga

Piękny przykład srogich urojeń i manipulacji neuropka. xD Popełniłem mema o priorytetach polskiej społeczności, w komentarzach do wpisu argumentuję o co chodzi i wyjaśniam z 10 razy osobom, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem, że nie uważam, iż sprawa aborcji nie jest rzeczą nieważną, ale uważam, że nie jest rzeczą najważniejszą dla dobra ogółu społeczności. To taki neuropek robi wpis, w którym nazywa mnie "prawackim barachłem", "faszolem", fanem, a zapewne nawet kochankiem Bąkiewicza xD W dodatku nawet nie zalinkował mojego wpisu, w którym przedstawiam swoje argumenty do mema, co zważając na opis tego wysrywu jest #neuropamanipuluje w pełnej krasie.

#bekazlewactwa #lewackalogika #neuropa #neubert #stopspamneuropa #stopchamneuropa
d.....t - Piękny przykład srogich urojeń i manipulacji neuropka. xD Popełniłem mema o...

źródło: comment_1634245760Gg6vlv7avcbg91WLkZ3Vxj.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@dubstract Ale żalisz się czy chwalisz? Przecież twój wpis, tagi w nim zawarte oraz mem ewidentnie przedstawiają twój stosunek do części społeczeństwa i dają pole do dyskusji oraz krytyki. No chyba, że niczym Jaś Kapela, jesteś urażony tym, że ktoś nie rozumie twojej "sztuki". Jeśli tak, to sorry.
  • Odpowiedz
@dubstract: ooo prawaczek się spłakał xD gdybyście tak chętnie protestowali, a nie popełniali wspisy na wykopie, argumentow tez za bardzo nie widzę, tylko chlip chlip inflacja i podatki, a przez to samobójstwa xD dziwne, że Luksemburg, Estonia mają wiecej samobójstw, niż Polska, w takim razie muszą miec gigantyczny ucisk fiskalny xd a jak inflacja wyglada naprawdę
Rejetn - @dubstract: ooo prawaczek się spłakał xD gdybyście tak chętnie protestowali,...

źródło: comment_1634247030d2uM0QNjaFuH77rVfuc1Z3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: Treścią wpisu jest "dla polaków". Tagi są, jakie są, bo to dotyczy głównie tej strony politycznej, poza tym wszystkie swoje polityczne wpisy taguję tymi tagami. Ale wiesz, jeśli masz problem ze zrozumieniem "mojej sztuki" to możesz zasięgnąć lektury w komentarzach, w których tłumaczę wszystko jak krowie na rowie. Oczywiście twój kolega, autor wpisu ze screenshota nie zamieścił tam tych wypowiedzi, pomimo tego, że ponoć je przeczytał. Za to uroił sobie
  • Odpowiedz
@dubstract: ale masz tez racje, system podatkowy w Polsce jest dramatyczny i najbardziej obciąża ludzi, ktorzy faktycznie mogą cierpieć i popadać w depresje z powodu stanu materialnego, braku pieniedzy, bardzo mnie cieszy, że popierasz podatki progresywne i pomoc socjalną
  • Odpowiedz
@Rejetn: Uważam, że pomoc socjalna jest potrzebna, ale na kilku ważnych warunkach.
1. Pomaga naprawdę potrzebującym, a nie patologii
2. Jest bezwarunkową pomocą dla ludzi niezdolnych do pracy oraz pomocą dla ludzi zdolnych do pracy w trudnej sytuacji w formie np. ulg podatkowych
3. A jeśli chcemy rozdawać kasę na prawo i lewo to należy zapewnić społeczeństwu stabilną sytuację podatkową, premiującą przedsiębiorczość i pracowitość, a przede wszystkim ograniczenie rozdawnictwa, na które
  • Odpowiedz
@dubstract Jeśli w słowie "Polak" zamieniasz "o" na "0",to wówczas słowo nabiera pejoratywnego znaczenia. Jeśli jesteś od wczoraj w internetach, to faktycznie możesz nie wiedzieć.
Nie jest istotne, że używasz tych samych tagów, podczas tworzenia wpisów, gdyż odbiorcy wpisu nie mają obowiązku wiedzieć, że masz taki specyficzny zwyczaj. Zatem, słowa wstępu, tagi oraz sam mem mają ofensywne i pejoratywne konotacje, więc nie dziwota, że wywołało płomienną dyskusje.
Poza tym z tego co
  • Odpowiedz
@dubstract: typowe frazesy xd to patologia bierze sie z biedy, nie na odwrot, a ile masz tej patologii w Polsce? Przeciez to nieistotny ułamek na skale budżetu, przypominam tez, że jak na "socjalizm i rozdawnictwo" to mamy bardzo niskie bezrobocie, a liczba aktywnych zawodowo caly czas rośnie

Punkt 2, to jest właśnie progresja podatkowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"rozdawnictwo na prawo i lewo" xD przypominam, kto najbardziej
Rejetn - @dubstract: typowe frazesy xd to patologia bierze sie z biedy, nie na odwrot...

źródło: comment_1634250811OJsvNLqGbJpWdjOE4aaMZi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz