Aktywne Wpisy
Moja żona po 15 latach małżeństwa właśnie przyznała mi się do tego że od pół roku ma chłopaka, regularnie zdradzała mnie z różnymi typami przez ostatnie 4 lata. Jak mam jej wybaczyć?
wfyokyga +22
Dobranoc
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Komentarz usunięty przez autora
@Mikka: No nie przesadzajmy. Mi się jednak coś niecoś udało usłyszeć o tym, jakie były powody strajków oraz wypowiedzi dotyczące samego socjalizmu liderów tychże. To nie jest jakaś tajna wiedza.
Chodzi zawsze o to samo. Czy nazwiesz to wolność, pieniądze, czy jakkolwiek.
Walczy się o spełnienie potrzeb.
Dlatego tez w polskich szkołach bardzo pobieżnie uczy się o tych wydarzeniach i bardziej jest to kwestia polityczna.
Ba, nawet edukacja o sanacji i okresie 2 RP w Polsce leży dlatego tez jestem zdania, ze ostatnie 10 lat to po prostu nadrabianie zaległości z czasów XIX i XX wieku kiedy nas nie było,
@Mikka: Chyba odwrotnie. Drożyzna w sklepach chyba nie jest postulatem postsolidarnościowców?
No jak nikt, jak to było w samych postulatach NSZZ Solidarność z
@Mikka: A czy to coś złego? Piramida potrzeb uczy nas, że te najbardziej podstawowe są, cóż, najbardziej podstawowe - a człowiek zdecydowanie prędzej pójdzie walczyć z systemem gdy jest głodny, nie gdy nie może oglądać w telewizji ulubionego serialu, bo główny aktor krzyczał jakieś antypaństwowe hasła i go zlik... ekhm, tego, zamknęli w ośrodku reedukacyjnym.
Wolność to jest taki piękny koncept, który ładnie wygląda na materiałach propagandowych - a w praktyce jest tylko jedną z bardzo szerokiego zestawu "wartości", które motywują człowieka do
@ajuto00: Nie jest bo półki są pełne różnych zamienników i jest rekompensowana przez datki socjalne. Ciężko to porónać tamtymi czasami.
@mnik1: absolutnie nic.
Problem jest w pokazywaniu tego w mediach i przedstawianiu w edukacji. Między innymi dlatego teraz sporo ludzi by chciało PRL bis, bo to poprzednio się nie udało przez cenzurę i ruskich, więc zrobimy bez tego, a takto było fajnie, każdy miał pracę, mieszkanie się dostawało bez kredytu na 30 lat
Rozumiem do czego pijesz, ale próbujesz iść tutaj pod prąd - brutalna prawda historyczna zawsze przegra z romantycznym wyobrażeniem na temat historii, to jest trend