Wpis z mikrobloga

Witam.
Czy jeśli lekarz POZ wyśle kogoś na test covidowy, mimo że ta osoba nie ma żadnych objawów, to czy jest obowiązek prawny stawienia się na niego? I czy są jakieś kary za niestawienie się?
#koronawirus
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sarfael413 Dostaniesz SMS i prośbę o instalację aplikacji (nie instaluj) i może przyjechać policja sprawdzić czy siedzisz w domu. Możesz wyjść tylko na test
  • Odpowiedz
  • 0
@taktoto rozumiem. Czyli bez SMSa nie ma nawet kwarantanny?

@Niewiemja to nie ja. Dziewczyna poszła, bo miała gorączkę i bolące gardło, a lekarka bez żadnego osłuchania i badania stwierdziła że to covid na 100% i ma iść na test
  • Odpowiedz
a lekarka bez żadnego osłuchania i badania stwierdziła że to covid na 100% i ma iść na test

@sarfael413: To dzwonisz do inspekrariatu nfz. Zawsze. Oni lubią takie sprawy bo to kasa dla nich, lekarz #!$%@? jak masz dowód na to co opisałeś
  • Odpowiedz
  • 0
@Niewiemja jedyne co mam to słowo przeciwko słowu. A nie chce kręcić gównoburzy, po prostu nie chcemy znowu być zamknięci, bo dziewczyna już raz miała covida i byliśmy na kwarantannie oboje
  • Odpowiedz
A nie chce kręcić gównoburzy, po prostu nie chcemy znowu być zamknięci, bo dziewczyna już raz miała covida i byliśmy na kwarantannie oboje

@sarfael413: I drugi raz nie będziecie. Kęć gównoburze, za to płacisz i dlatego że nie chcesz jej kręcić lekarze robią sobie co chcą. Za to naprawdę lecą srogie grzywny, tylko trzeba to zgłosić
  • Odpowiedz
@sarfael413: z automatu jesteś skierowany na kwarantanne. Jak już masz to lepiej zrób, jak będzie pozytywny to niestety posiedzisz w domu, ale łatwiej będziesz otrzymać status ozdrowieńca. Także jak już masz siedzieć to miej z tego coś.
  • Odpowiedz
  • 0
@taktoto ja jestem zaszczepiony, a ona niestety nie. Jeśli chodzi o status ozdrowienca, to masz na myśli ten certyfikat? Jeśli tak to chyba w sierpniu wygasł

@Niewiemja rozumiem. Przemyślimy temat, bo to naprawdę jest chore
  • Odpowiedz
Ja #!$%@?, #!$%@? tego lekarza ale najpierw wyciągnąłbym telefon i udokumentował że lekarz nie przeprowadził nawet podstawowego rozpoznania ani nie osłuchał i w sumie nic nie zrobił a pieniądze wezmie jakby coś zrobił. Od razu pisać skargę i oczywiście udać się na google celem wystawienia opinii . Znanylekarz też nie zaszkodzi o ile ta pijawka tam ma konto. Tu na wykop jak robisz relacje też można wstawić dane tego lekarza i odpowiednio
  • Odpowiedz