Mam Raspberry Pi, na którym postawione jest Homebridge z podpiętym Conbee 2. Sparowane mam czujniki okien, zalania, temperatury i wilgotności - wszystko widoczne jest w appce Home na iOS. Wszystkie akcesoria pokazuje, że nie są certyfikowane. Nie posiadam innych niż Aqara. Czy kupując HomePoda Mini będę mógł robić z nimi automatyzacje? #homekit #homebridge #smarthome
@drwxr: odkopie temat ( ͡°͜ʖ͡°), jak po tych kilku latach oceniasz homebridge? Myślę na nim oprzeć smart home w nowo budowanym domu. Postawiłeś go na raspberry czy czymś innym?
@el3m: HomeBridge samo w sobie działa. Raz przy większym upgrade się posypało ale przywrócenie z backupu pomogło. Gorzej z HomeKitem samym w sobie który jest strasznie ułomny i Siri też. Do każdej interakcji potrzebne jest połączenie do internetu, czasem prosta komenda zapalająca światło potrafi zając X czasu bo Siri sobie "myśli". Sporo tematów też za granicą o tym jest. Do domu zastanawiałbym się nad typowo rozwiązaniem offline. ProgramistaNaBudowie sprawdź, on
Sparowane mam czujniki okien, zalania, temperatury i wilgotności - wszystko widoczne jest w appce Home na iOS.
Wszystkie akcesoria pokazuje, że nie są certyfikowane. Nie posiadam innych niż Aqara.
Czy kupując HomePoda Mini będę mógł robić z nimi automatyzacje?
#homekit #homebridge #smarthome
@drwxr: odkopie temat ( ͡° ͜ʖ ͡°), jak po tych kilku latach oceniasz homebridge? Myślę na nim oprzeć smart home w nowo budowanym domu. Postawiłeś go na raspberry czy czymś innym?