Wpis z mikrobloga

• 103
Update co do moich zębów! Jestem w takim szoku, że jak zadzwoniłam do mojej mamy to ją też zatkało.
Jak pamiętacie w weekend było ciężko, dzwoniłam na karetkę, gorączka, zapalenie okostnej, c-----e leki, ogólnie szaleństwo. Byłam wczoraj na przeswietleniu, a facet mi mówi: nic pani nie jest. Nie ma potrzeby brania dodatkowych leków, samo przejdzie cokolwiek to jest.

Czaicie? Nadal jak robię wydech nosem to czuje jak mnie bolą nerwy pod okiem, nie czuje już bólu 11/10 ale czuje ucisk szczęki. Lecę do PL pod koniec miesiąca, dzięki pomocy jednego Mirka ma jakby co przeciwbólowe leki. Dodatkowo ktoś inny przesłał mi antybiotyk w razie gdyby znów mnie trafiło. Klinika do której lecę słyszała o mnie, czekają na mnie i znają moją historię.

Także wielkie WTF?! umieralam ale już nie xd

#dentysta #lekarze #uk
Jagoo - Update co do moich zębów! Jestem w takim szoku, że jak zadzwoniłam do mojej m...

źródło: comment_1633541608QJkEK4uLqp1r1qfS8cXETF.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. zdjęcie zatok szczękowych a najlepiej tk, bo tam jakiś jubel jest.
2. Masz rozwalony staw skroniowo żuchwowy lewy ¯_(ツ)_/¯ fizjo od bruksizmu albo botoks. Zgrzytasz zębami albo masz uczucie szczekoscisku? Widzę pozaklejane trzonowce więc to bardzo prawdopodobne.
  • Odpowiedz
@Jagoo: lec do PL. Ja bylem kiedys na ostrym dyżurze z bolem zeba/czy zatok. Koles mi powiedzial ze oni nie daja tu antybiotykow tak byle komu :> i odeslal mnie z kwitkiem. Dopiero GP dal mi antybiotyk. W PL okazalo sie ze zab mi umieral i leczenie kanalowe.
  • Odpowiedz
@Jagoo: Suchy zębodół - https://www.google.com/search?q=zapalenie+z%C4%99bodo%C5%82u&rlz=1CDGOYI_enPL624PL624&oq=zapalenie+zebo&aqs=chrome.1.69i57j0l3.4154j0j4&hl=pl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Miałem to po wyrwaniu ósemki. Po prostu pech, raz na jakiś czas się zdarza. Dostałem antybiotyk i costam jeszcze. Przez dwa tygodnie przeżywałem piekiełko z bólu i miałem szczękościsk, nie mogłem otworzyć szczęk szerzej niż na 1cm xD. Plusem tego było schudnięcie 4.5kg …. Po dwóch tygodniach przeszło całkiem, ale myślałem ze umrę. Trzym się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz