Wpis z mikrobloga

Czy od zawsze jest tak, że ludzie mówią za chwilę wszytko się rozsypie? Za moich czasów mało już się rozsypać po 2000r., Po wejściu do eu, podczas kryzysu 2008, po euro 2012, po epidemi, po #pis. Tymczasem widzę, że dookoła mega dużo się buduje, ludzie jeżdżą autami które są coraz młodsze. Społeczeństwo ubiera się znacznie schludniej. Nie ma śladu po odpustowosci lat 90. Tak myślę czy to nie flustraci życiowi zwalają wszystko na #po i #pis jako wygodna formę usprawnienia swoich porażek.
  • 3
  • Odpowiedz
  • 2
@Bubsy3D państwo sie rozwija ciągle i to jest naturalne. Ale np taki PiS to jak kaganiec ograniczający ten rozwój. Wzrost pkb mamy w głównej mierze dzięki transferom rządowym czyli dzięki socjalowi. Jeśli to się skończy to będzie koniec wzrostów. Gdyby te pieniądze poszły w inwestycje to by przynosiły potem zwrot. A dodatkowo jest to ba kredyt, a więc za twój obecny dobrobyt zapłacą kolejne pokolenia i ty na emeryturze
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@elf_pszeniczny nie tu mam na myśli auta nowe i do 7 lat. Co ciekawe passatów widuje coraz mniej i nie mam tu na myśli B5. Tak patrzę, że auta typu BMW X5, Cayenne jeśli nie są to jakieś max wersje limitowane to jeździ tego ogrom. Z kolei auta typu renault talizman nie zwrócą uwagi nikogo. W latach 90 espero robiło robotę na rejonie.
  • Odpowiedz