Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jestem_legenda: kupilem za 1.2k xiaomi mop pro czy jakos tak to sie nazywa. Uwazam ze to wspaniale urzadzenie bo moge miec w----------e j---a na odkurzanie i raz na 2 tyg ogarnac to co zostalo po odkurzaczu. Wada tych wszystkich odkurzaczy jest szczotka obrotowa na ktora nawija sie siersc zwierzat domowych, zony, corek. Ponoc ktoras roomba (7?) ma dwie rolki ktore niby zapobiegaja wkrecaniu sie wlosow ale to kosztuje w okolicach
  • Odpowiedz
  • 0
@jestem_legenda: nie mam pojecia. Zona dostaje k-----y jak odkurzacz lazi po chacie gdy ona jest i nie mialem czasu przetestowac. Wez se mokra sciereczke (sama woda) z mikrofibry i przejedz po podlodze 2x po najdluzszej odleglosci. Bedziesz mial porownanie na zywym organie. Zalecane jest by umyc podloge przed korzystaniem z mopa i uzywac go codziennie
  • Odpowiedz
@jestem_legenda kupiłem Xiaomi z mopowaniem w Empiku, cena była 1050zł. Działa fajnie, po pierwszym odkurzaniu (w lipcu) w pojemniku znalazłem igły po choince ( ͡º ͜ʖ͡º) Mopowanie to w sumie przetarcie podłogi na mokro - bardziej odświeżenie niż umycie. Robot tworzy mapę mieszkania, można ją sobie podzielić po swojemu i odkurzać tylko wybrane miejsca. Polecam.
  • Odpowiedz
  • 0
@jestem_legenda: Normalnego mycia podłóg to nie zastąpi, ale na pewno zbierze trochę dodatkowego syfu. Mam Dreame Bot L10, ale myślę że Xiaomi za okolice 1k też zrobi robotę. Ważna rzecz - zastanów się gdzie chcesz parkować robota (np pod łóżkiem) i sprawdź czy Ci się tam stacja dokująca zmieści. Ogólnie zakup uważam za udany, ale i tak trzeba co jakiś czas normalnym odkurzaczem ogarnąć mieszkanie.
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: ja mam takiego za 950 xiaomi, fajny na takie codzienne-codwudniowe sprzątanie i widać różnicę. Niestety nie potwierdzam tego co niektórzy piszą, ze już w ogóle można nie odkurzać (choćby przez to że on nie obrobi wszystkich kątów i zakamarków), ale u mnie konieczność ręcznego przelecenia mieszkania spadła do 1 razu w miesiącu. A jestem z tych wrażliwych, co mają delikatne stópki a wciąż chodzą boso :P

• Odpowiedz