Wpis z mikrobloga

Hej Mirki. Od jakiegoś czasu prowadzę bloga informatycznego, gdzie ani nie reklamuję swoich usług szkoleniowych, ani też nie uczę korzystania z popularnych technologii. Zamiast tego, staram się w miarę przystępnym językiem opowiadać o zagadnieniach z teorii. W zasadzie coś, czego mi brakowało gdy jeszcze studiowałem informatykę.

Ostatnio napisałem wpis o wieżach Hanoi, które są tak strasznie znienawidzone przez niektórych studentów informatyki. Myślę, że często brakuje po prostu dobrego wytłumaczenia tematu, co postarałem się zrobić.

Wpis znajdziecie tutaj: https://swistak.codes/wieze-hanoi/

Będę wdzięczny za feedback :-) . Wiem, że takie teoretyczne tematy nie są chwytliwe w czasach, kiedy każdy chce poznać popularną technologię i zgarniać 15k, ale może komuś przypadnie to do gustu.

#programowanie #informatyka
  • 4
  • Odpowiedz
@kerdian: ja to wiem, sam to miałem jakoś na początku podstaw programowania :p . Jak i w sumie wiele tematów na studiach. Np. o sortowaniu też jest tylko przez chwilę i koniec (u mnie to były 2 wykłady może, tylko trochę dłużej na ćwiczeniach pociągnięte). O każdym temacie można znaleźć ciekawe rzeczy, a taka jest koncepcja mojego bloga, żeby te rzeczy z teorii jakoś ciekawiej pokazać.
  • Odpowiedz