Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #remontujzwykopem #meble

Mirki, czy kupował ktoś z was kiedyś meble wypoczynkowe przez internet? Ceny w sklepach stacjonarnych wydają się mało przystępne w stosunku do tych w necie. Macie jakieś sprawdzone internetowe sklepy/ sprzedawców na allegro? Konkretniej interesuje mnie zakup narożnika.
  • 11
  • Odpowiedz
@bizmutx ja brałem duży naroznik w kształcie U na wymiar z Corneros meble, szukaj na Facebooku.
Po półtora roku jestem zadowolony.
Taki podstawowy wychodził wtedy w cenie z marketu czy tam allegro ale miałeś możliwość personalizacji.
  • Odpowiedz
@bizmutx: Byłem w salonach meblowych, w tym w voxie. Później za radą mirków pojechałem do Kalwarii Zebrzydowskiej bo miałem niedaleko (zagłębie mebli tapicerowanych w okolicy) i powiem ci tak, lepsze wrażenie sprawiały te meble od rzemieślnika, aniżeli z dużego salonu meblowego. No i w lepszej cenie. W Voxie sofa jaka mi się spodobała kosztowała ok. 4k. U rzemieślnika za bardzo podobną w designie i z dobrych materiałów z transportem wyszło
  • Odpowiedz
@bizmutx ja z polecenia znajomych robiłem u firmy która robi na zamówienie. Wysyłasz im zdjęcia, piszesz wymiar, mówisz jak co ma wyglądać, jaka tapicerka (kolor, tekstura itp) i wychodzi za część ceny sklepowej.
W moim przypadku łóżko ze skrzynią i wysokim wezgłowiem wysłałem im z katalogu z neta jakieś za 2000zl zrobili za 1400zl tylko inne pikowanie, bo chciałem inne. Sofa rozkładana 140x200 że skrzynią za 1300zl, uszaka mi jeszcze zrobili
  • Odpowiedz