Wpis z mikrobloga

Kolejna perełka z krakowskiego rynku xD mieszkam niedaleko tej inwestycji i jest ona położona jakieś 200 m od torów xD inwestycja stoi pusta od roku... pomimo ukończonej budowy. Zastanawiałam się o co kaman, czy ludzie kupili i tam nie mieszkają czy o co chodzi :DDD aż zobaczyłam w końcu reklamę tego cuda, jedno z mieszkań w tym budynku - 50 m2 za 800 k, w budynku przy samej ulicy, przy torach gdzie x razy dziennie #!$%@? dosyć głośny pociąg, a obok jest sklep z alkoholami i dużo wielbicieli mocnych trunków wieczorami :DDDDDDD
Już nic mnie chyba nie zdziwi...

https://www.otodom.pl/pl/oferta/wysoki-standard-klimatyzacja-garderoba-ogrodek-ID4diFE

#krakow #nieruchomosci
  • 14
  • Odpowiedz
@Slimshader: no ale chyba nie przy ruchliwej ulicy, koło wiaduktu i 200 metrów od głośnego pociągu? :D Jeszcze jak spojrzysz na przekrój tego czegoś, to tam w jednym miejscu jest zrobione jakieś ciemne #!$%@?-wi-co. :D nie wiem czy mieszkanie ma 2 garderoby na 50 metrach czy jaki był zamysł xD
  • Odpowiedz
@Slimshader: Nie w tej lokalizacji, nie jest zła ale z prestiżem nic wspólnego nie ma. wykończenie kosztowało pewnie jakieś 120-150k. Mieszkanie 650k nie jest warte, 55k za miejsce postojowe to gruba przesada.
  • Odpowiedz
@Slimshader: no własnie nie. Za 13.5k/m2 dopiero co były (bo teraz już zarezerwowane) w tym samym metrażu wiślane tarasy 2.0. Dodaj do tego 2.5k/m2 na wykończenie, czyli jakieś 125k, które spokojnie wystarcza na wykończenie w tym samym poziomie wliczając już koszty ekipy.. Cena wychodzi ta sama, ale masz mieszkanie zrobione tak jak Ty chcesz, a w dodatku w dobrej lokalizacji
  • Odpowiedz
Polacy to się chyba nigdy nie nauczą siebie szanować. Chciałabym zacytować Stonogę, ale się powstrzymam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@little_muffin: a ja gdzieś tutaj dzisiaj w komentarzach wyczytałem nawet, że mieszkanie w dużym mieście jest w świecie zachodnim dobrem luksusowym dostępnym tylko dla wybranych (xD) oraz że wkrótce będzie jeszcze gorzej i chyba mamy się przyzwyczaić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡°
D.....k - > Polacy to się chyba nigdy nie nauczą siebie szanować. Chciałabym zacytowa...

źródło: comment_1632788890J3501zNbJbMkdknB4GxwoK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@little_muffin: też mieszkam nie daleko i nie mogę się nadziwić jak ten budynek jest beznadziejnie położony. Faktycznie, na połowie balkonów wiszą banery że do sprzedania i nie widać by tam ktokolwiek mieszkał po pozostałych balkonach
  • Odpowiedz
@Ridicz: no tak na oko to bliżej, ale się bałam, że jakiś wykopek się dosra, że niemożliwe, że 50 m od torów. Tak czy siak, przechodziłam tam wielokrotnie jak pociągi #!$%@? - hałas jest znaczny. Tam po drugiej stronie tej drogi jest zielone poletko, już tam lepiej by było taki blok jebnac (oczywiście kosztem okolicznych mieszkańców). Ale tego to nie rozmiem i nie chce. Z jednej strony droga z drugiej strony
  • Odpowiedz
TYMCZASEM mieszkania w dużych polskich miastach w relacji do zarobków mają już dzisiaj gorszą dostępność cenową w relacji do lokalnych zarobków, niż Londyn, Dublin i Madryt - a te lokalizacje są często podawane za podręcznikowe przykłady bardzo wysokich cen!

@DuzyZlyWilk: Uwielbiam jak ktoś przygotowuje się pod swoją własną teorię pomijając absolutnie kwestie tego że autor jakiego cytuje nic nie napisał o stosunku zarobków do cen na zachodzie, dobrze że chociaż nie
  • Odpowiedz
Mowa była o CENTRACH WIELKICH MIAST, a nie Budziwoju czy Kozienicach

@ImYourPastClaire: to weź może przeczytaj swój komentarz jeszcze raz i odnotuj, że napisałaś tam ogólnie o wszystkich dużych miastach - nie wyszczególniałaś tam ani jakoby miało ci chodzić tylko o wybrane z nich, ani że tylko o ich ścisłe centra - bo to dodajesz dopiero teraz, gdy zarzuciłem ci pisanie głupot...

Nie oszukujmy się, większości już się bardziej ogłupić nie
  • Odpowiedz