#rysunek #ksiazki Mirki nic wielkiego ale wpadł mi do głowy pewien pomysł i chciałbym zrobić książeczkę dla dzieci. Problem w tym że mam zerowe zdolności rysunkowe a takowa książeczka bez ilustracji nie zagra :/
@EsteradThyssen no wiem w sumie taki z dupy w połowie urwany ten wpis. Ale tak chyba tak a na pewno szukam porady :) zastanawiam się czy nie odezwać się z pomysłem samym w sobie do kilku wydawnictw...
@czuczer: To z erotyką dzieciecą uderzaj do Watykanu XD A tak poważnie, to dalej nie wiemy, czy coś napisałeś, czy masz tylko pomysł ( ͡°͜ʖ͡°) najpierw powinieneś dać swój tekst komuś do przeczytania. Może znasz jakieś przedszkolanki?
@EsteradThyssen no właśnie tak też sobie myślałem. Tak znam u syna w przedszkolu i nawet myślałem czy by z nimi nie porozmawiać :) zaczynam pisac. Tylko nie wiem czy wiesz jak wygląda większość książeczek dla dzieci ale one proporcje tekst vs ilustracje mają jak jakieś 1:5 :p więc to co opiszę vs to czym będzie książeczka to niebo a ziemia :p
@czuczer: Nawet dzieci często interesuje też treść (która swoją drogą, też musi jakieś normy chyba spełniać), to może niech pani w przedszkolu im poczyta i bedziesz miał darmową grupę kontrolną. Nie wiem, jak wygląda sprawa od strony wydawnictw, ale podejrzewam, że twórców chętnych na wydanie takich książeczek jest masa (w końcu jest z pewnością mniej pracy, niż przy tekstach dla dorosłych). Choć coś w stylu: "pierdu, pierdu mała żabka, co zielony
@czuczer: widziałem jakiś czas temu post z bardzo ładnym rysunkiem i podpisem, że op chciała ilustrować książki dla dzieci, ale niestety nie znam nicku
Komentarz usunięty przez autora