Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +66
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Zatrzymano kolegę na 48h i w sumie nie ma żadnego powodu. Czy tak może być?
Tło wydarzeń
Bardzo często w Warszawie policja po prostu wybiera sobie łatwych frajerów do mandatów. Rowerzysta,bo przejechał, bo ktoś patrzył w telefon, czy sobie menelek szedł, czy nawet dziewczyna robiąca ankietę( Pisala pracę mgr na temat migracji ludzi z duży miast / wsi).
Wpadliśmy na pomysł,że rozdawac będziemy ulotki informujące o prawie jakie przysługuje w momencie takeoj kontroli. Co do mandatu,
to często jest to niska szkodliwość. Korygujemy ulotki ciągle z myślą o tym by były trafniejsze.
Stajemy zawsze gdzieś obok ich,gdy oni akurat rzetelnie wykonują pracę, stoją z nudów czy to pl. Zawiszy centralny.
Ja z jednej strony on z drugiej.
Wczoraj jeden policjant poznal go i coś go prowokowal. Oczywiście kolega ma włączoną kamerę go pro. Gdy policjant się skapnal, chcial go spisać. On spytał o powód i wyszła rozmowa. Gdy zobaczyłem , że jest gorąco -podszedłem. Mi kazali się oddalić, bo prowadzą czynności, zacząłem nagrywać ich. Ten wysłał kolegę do mnie. Wtedy z kamerą spytałem co chce, ten wymaga ode mnie dokumenty, ja mówię,że nie mam ich, nie muszę mieć. Ponawiam - o powód kontroli. Gdy już chcial pójść za daleko, mówię głodni by się nagrało, czy jest świadomy,że nagrywam i nie przedstawil się, nie podal stopnia, powodu i kontroli, przy próbie fałszywowania nagranie będzie przeciw niemu. Chyba,że jak koledzy z innego miasta mnie zabije. Wkurzył się ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wtedy drugi go wołał,bo kolegę mi skuli. Ja nagrywam ciągle. Jedyne co zrobiłem to tylko podbiegłem i zdjęłam mu z ramienia go pro, by nie zabrali. Chciał policjant pobiec za mną, ale byłem dla niego za daleko .
Co teraz najlepiej zrobić, wiem,że nagrania nie publikować,bo będzie to przeciw nam, jednak chcemy nadal rozdawać ulotki i ciągnąć akcje.
#policja #prawo #afera #warszawa
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6140f58778e1fa000a3473a5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Co do twojej akcji to mam nadzieje ze zdajesz
@AnonimoweMirkoWyznania: tak było, policja juz nie ma co robić tylko bierze na dołek ulotkarzy xD
Komentarz usunięty przez autora
@fasttaker wiem wiem, nie ja, ja jestem od grafik :))
@marian1881 znasz kogoś konkretnego tam , który działa z takimi tematami?
@eARLq3 oooo to było bardzo pomysłowe z tą taśma. Wypszucza go wcześniej,bo tata jego przy kasie już prawnika wziął, ale chcemy i tak