Wpis z mikrobloga

@amantadeusz: A to nie można być bogatym, kupować drogie rzeczy i jednocześnie płacić duże podatki? Sa ludzie którzy nie maja nic przeciwko temu, a wręcz go popierają bo czuja ze „tak powinno być” bo wspierają tym samym społeczeństwo, a im i tak wystarczy pieniędzy ¯_(ツ)_/¯

Inna sprawa, ze na sesje styliści wybierają ubrania które są pożyczone od różnych firm/butików, a nie ze goście przychodzą w swoich ciuchach XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@amantadeusz: to kto w końcu może mówić o opodatkowaniu najbogatszych? Jak biedni to źle, bo zazdrośni chcą zabrać czego nie mają, jak bogatsi to też źle.
  • Odpowiedz
@vind: Najlepiej nikt? Szczególnie w Polsce, gdzie wbrew propagandzie lewicy/PIS mamy bardzo wysokie podatki i trwonimy ogromne sumy na socjal. Może pora w końcu na jakąś obniżkę dla pracujących?

Jakoś tak dziwnie się składa, że zawsze gdy ktoś mówi o podwyżce podatku dla tych mitycznych miliarderów, to kończy się to na opodatkowaniu 'bogaczy' 4000 netto miesięcznie.

Sa ludzie którzy nie maja nic przeciwko temu

@shuukre: W takim razie czemu nie
  • Odpowiedz
@amantadeusz: Ale rozmawiamy o USA, a nie obsianej gownie Polsce XD dlaczego nie zrobi przelewu do US? Nie wiem. Ja nie jestem fanem zwiększania podatków bo nie mam zamiaru oddawać swoich pieniędzy darmozjadom, ale są tacy ludzie jak AOC którzy chcą przeforsować taki układ
  • Odpowiedz
ale są tacy ludzie jak AOC którzy chcą przeforsować taki układ

@shuukre: To jest polityk. Ona żyje z mówienia takich rzeczy. To była bardzo biedna dziewczyna, która zaczynała jako barmanka. Pracowała bardzo wytrwale 'na kolanach' u jakiegoś bogatego polityka partii demokratycznej, a ten w nagrodę wystawił ją w wyborach. Teraz może do woli ssać z państwowego i zbijać kasę na naiwniakach.

W Polsce przecież wygląda to tak samo. Najgłośniej o kolejnych
  • Odpowiedz
@Gwendeith: Nigdy tego nie rozumialem - jakby bycie faszysta bylo czyms złym*. Popatrz na te buzie i powiedz że nie zaufał byś panu. To przyjaciel i obrońca Polaków. Co więcej zrobił dla żydów więcej niż alianci zachodni xD Śmiem twierdzić że zrobił dla Polaków którzy byli wrogiem jego funfla, więcej niż musiał i powinien ( względem swojego sojusznika rzecz jasna )
10minuteman - @Gwendeith: Nigdy tego nie rozumialem - jakby bycie faszysta bylo czyms...

źródło: comment_1631669610VrtvUzbhrGkCRDEltvvgMq.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz