Aktywne Wpisy
smooker +25
#ukraina #wojna #rosja #polska
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Olo92 +2
Przyszło mi do głowy nietypowe pytanie i jestem naprawdę ciekaw wyniku poniższej ankiety. Proszę o poważne odpowiedzi i zapraszam do dyskusji w komentarzach. #famemma
Na kogo zagłosujesz podczas najbliższych wyborów?
- Konfederacja 30.1% (178)
- PiS 7.3% (43)
- KO 36.4% (215)
- Trzecia droga 5.9% (35)
- Lewica 4.2% (25)
- Nie idę na wybory - nie jestem pełnoletni 2.4% (14)
- Nie idę na wybory - jestem pełnoletni 13.7% (81)
un bombardier - bombowiec
un chasseur - myśliwiec
un hélicoptère - helikopter
un pilote - pilot
un cockpit - kokpit
un réacteur - silnik
une aile - skrzydło
une altitude - wysokość
une montgolfière - balon
un siège - miejsce w samolocie
#codziennyfrancuski
Komentarz usunięty przez moderatora