Domyślam się, że to ma być wyzwanie. Ok. "Punisher" z TM-Semic-ów wyzwaniem nie będzie. "Osiedle Swoboda", "Wilq", albo "Na szybko spisane" również. Więc coś trudnego, a przy okazji może mi pomożesz: okładka komiksu o bitwie wojsk polskich z krzyżackimi. Nie pamiętam tytułu, ani o jaką bitwę chodziło. Pamiętam okładkę. Chciałbym go znowu przeczytać, ale nie mogę odnaleźć. Jak sobie nie poradzisz opiszę w miarę szczegółowo okładkę.
@kidi1: Był taki minikomiks swego czasu wrzucany na joemonster.org ale pamiętam tylko wątek typa co się nazywał Świniak i frazę z niego: "Świniak umyj się" czy coś w podobie. Kojarzysz może?
@kidi1: ok to niech też będzie zagadka: komiks polski, o dwóch traperach, strona z pojedynkiem rewolwerowców, oglądanie tego komiksu to moje pierwsze sensowne wspomnienie ever.
@kidi1: nie pamiętam tytułu ale był komiks o polskich lotnikach w Afryce, jakieś awaryjne lądowanie na pustyni xd i wędrówka plus walki powietrzne z hitlerowcami ale nie przypomnę sobie co to było za Chiny Ludowe.
@kidi1: Krzyżak na koniu w zbroi płytowej i charakterystycznym płasczu uzbrojony w miecz (tak na 90% to był miecz) walczący z polskim piechurem uzbrojonym w włócznię i ubranym w brązową "zbroję". Krzyżak ma głowie hełm garnczkowy. Tytuł to chyba "Bitwa pod...".
#starydobrykomiks
Tam do kata
dam dukata
jeśli nie był to kot kata
z czarownicą w środku
To fraza padająca w jednej z ksiąg Tytusa Romka i A'tomka( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1631474398v3epXpxTFHlwUFyqg7HfNU.jpg
Pobierz@ultimate_dziaders:
źródło: comment_1631474713HP7GBMshxXFEWO1DajheeF.jpg
PobierzP.S. Przyszło mi coś jeszcze do
źródło: comment_1631553498EZ3G7dqXKZlVIDaRSw81nF.jpg
Pobierzźródło: comment_1631553745XOX7rYoPyujeeu9nKWKr0H.jpg
Pobierz@ultimate_dziaders: Coś mi świta, mogę więcej info?
@eiaculatiopraecox: Ja niestety nie. Było to wydawane na papierze?
@Ziembaa: Podaj więcej szczegółów.
Nie zapominaj o Royu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1631622681geWe2czHelQJKz7Iuoe2rD.jpg
Pobierz