Wpis z mikrobloga

http://www.endomondo.com/workouts/257985255/8691406

2919,21 - 6,01 = 2913.2

teraz małe pytanie, endomondo troszkę robi mnie w konia, na workout pokazane jest, że 1km zrobiłem w 5m 26 s a zaliczyło mi rekord w tym biegu na 1km 5:17m. i teraz się zastanawiam jak to jest bo patrzałem i rzzeczywiście powinno wyjść 5:17. w ogole endo robi mnie w #!$%@?, bo ten sam dystans biegłem od sąsiadki w sobotę i pokazało 6.3 km (bez dodatkowych 2x 200m które zrobiłem dzisaj bo endo zacząłem od swojego domu). czyli dziś mnie oszukało na 400 metrów. wcześniej też mi coś śmierdziało. sam już nie wiem. wiem tylko, że na pewno nie będzie to podane co do dziesiątej metra ale kurczę troche mi szkoda, że mnie tak to oszukuje. @tata_muminka sam pryzznasz, ze moje endo cos szwankuje nie? btw obczaj rekordzik na 5km poprawiłem ;p

#sztafeta
  • 5
@bemo: mnie endo też oszukiwało, zmieniłem na sports tracker i jest dokładniej

ST częściej próbkuje pozycję, więc jak masz dużo zakrętów, to czasami ścina je i nie liczy całego dystansu

jedyny minus ST, to brak głosowych powiadomień o tempie itp.
@muuzyk: ale jak wrzucę na fejsa to mam takie coś

czyli z tego co mówisz mamy to samo. i mnie powiadamia głosem. a jak Ci się chce to spójrz na tę mapkę dzisiejszą, ostatni kilometr jak bieglem już do domu to jst caly w zygzakach... coś z gpsem może nie halo.
@bemo: możliwe, że telefon i GPS też trochę świruje, szczególnie jak pogoda słabsza i więcej chmur, to u mnie też takie zygzaki czasem wychodzą
@bemo:

1. Endomondo Sports Tracker to inna apka niż Sports Tracker

2. Gdzie Ci pokazuje 1km w 5m26sec? Pewnie patrzysz na tabelkę, na której jest wykaz kolejnych kilometrów z czasem ich pokonania. To Ci nic nie mówi o najszybszym czasie na 1km. Endomondo bierze najszybciej pokonany odcinek trasy o długości 1km, który wcale nie musi się pokrywać z pełnymi kilometrami.
@bemo: braciszku moj, endo mierzy dobrze rokordy, tzn, nie mierzy ci tylko czasu po 1km, 2km, 3km itd. tylko jak masz rekord to masz go NA DYSTANSIE 1km, np. od 2,45km do 3,45km, sprawdz dobrze na stronie endo. ale masz racje oczywista, ze endo potrafi zrobic w #!$%@?, zalezy to po prostu od GPS i zak dobrze go łapiesz. zalezy tez czy biegasz w kolko czy prosto. czytalem troche o tym.