Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@19michael86: siemanko, jest pytanko. ;)

Jeżeli dzwoni do mnie telefon to co pokazuje zegarek i czy daje możliwość odebrania telefonu? (oczywiście na słuchawkach)

Jak długo posiadasz zegarek i czy go polecasz? Obecnie używam Galaxy Watch i Pebble Time Steel, ale brakuje mi moich G-Shocków a ten zegarek wydaje się posiadać wszystko na czym mi zależy z wyżej wymienionych.

Brałem pod uwagę Fenixy i inne duperszmity, ale tak szczerze to nie dbam
  • 1
@Jubei: można odebrać zegarkiem.
Posiadałem zwykłego Instincta, teraz mam Solara. Bateria i chip gps to sztos. Do tego ładowanie solarne. Używam go głównie do wypraw pieszych po górach, jestem mega zadowolony. Jedyne czego mu brakuje to płatności.
Od Fenixa o tyle lepszy, że jest cały z tworzywa. W Fenixach metalowy pierścień powoduje wariowanie gpsa wc trudnym terenie.
@19michael86: no i namówiłeś mnie. ;) Siedzę na Amazonie UK i widzę, że pomiędzy solarem a solarem tactic jest jakieś 40 funi (200 pln). Myślisz, że się opłaca dopłacić do czarnego dla koloru i swaggu? Bo skoków ze spadochronem i biegania w noktowizorze nie przewiduję... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 1
@Jubei: jak coś to bierz Solara. Ma nowszy i lepszy chip od Sony, działa dłużej na baterii.
Co do koloru to już kwestia indywidualna. Miałem zwykłego i teraz mam Solara w kolorze czerwonym. Moim zdaniem nie warto dopłacać do wersji tactical (chyba że sam kolor Cię rajcuje).
@19michael86: oj tak kolego, co ja bym dał za G-Shocka kwadrata z funkcjonalnością tego Garmina. Generalnie trochę Casio ponosi z cenami ostatnio, ten nowy z Wear OS nie jest absolutnie wart swoich pieniędzy, a limitowane 5600 w metalowych obudowach to już w ogóle kosmos.
@19michael86: ok, kupiłem solara grafitowego, najwyżej będę sobie pluł w brodę jak mnie w trakcie wojny będzie raził podczas używania noktowizora. xD Możesz mi jeszcze tylko powiedzieć którą appkę się instaluje do komunikacji z telefonem?? Dzięki. ( )
  • 0
@Baron_Szajba: kiedyś pewnie się ogarną i coś takiego wypuszczą, ale znając Casio to cena będzie z dupy.

Instinct dzisiaj doszedł i jak na razie jestem zadowolony, a jak między nami nie zatrybi do go puszczę dalej. ¯\_(ツ)_/¯
@Jubei: No żeby tylko Casio nie przespało okazji jak nokia.
Ja byłem w podobnej sytuacji jak ty miałem już Apple watcha, zegarki od samsunga, od xiaomi i teraz mam tego garmina. Powiem Ci że wąchałem się czy mi przypasuje ale jest naprawdę spoko, nie tylko jako typowo sportowy zegarek ale taki na codzień.
Fajna sprawa to np podświetlenie jak ustawiasz tylko na przycisk to podświetlasz sobie i świeci tak długo jak
  • 0
@Baron_Szajba: masz rację, Casio jest kultową firmą ale mam wrażenie, że są oderwani od rzeczywistości i trochę utknęli w punkcie, zupełnie jak już słusznie wspomniana przez Ciebie Nokia. Trzymam za nich kciuki, ale na moim nadgarstku teraz kolej na Garmina.

Instinct to taki trochę mariaż moich ukochanych G-Shocków (posiadam obecnie 3) z tym co najlepsze w moim ukochanym Pebble. Jestem nastawiony optymistycznie, niestety na razie czekam aż się naładuje. ;)
via Android
  • 1
@grap32: akurat z nawigacji nie korzystam regularnie, ale na tych kilku razach kiedy nagrywałem moje wyprawy sprawował się bardzo poprawnie. Generalnie z uwagi na dość ograniczony wyświetlacz nie spodziewał bym się wodotrysków, ale jest funkcjonalnie i dokładnie. Dla mnie to przede wszystkim smartwatch z którym mogę pływać, ma pokazywać powiadomienia i mierzyć podstawowe parametry typu puls, kroki, piętra, no i co najważniejsze ma trzymać bateria porządnie przy ekranie zawsze włączonym, widocznym