@scriptkitty: ja myślę że cross za tyle nie ma sensu, do 3k kupi się jakiegoś unibike crossfire i będzie tak samo wolny, do tego tańszy w utrzymaniu ;)
@scriptkitty: mam ten rower, ogólnie jeździ się przyjemnie chociaż ja chyba nie trafiłem w swoje potrzeby. Jedno co mogę zasugerować to zakupienie od razu po kupnie roweru opon na normalne dętki. Ten system ERT czyli pseudo tubeless to jest takie g---o, że brak mi słów. Dętka zwulkanizowana z oponą. Brak możliwości naprawy po przebiciu. Jak masz jakieś konkretne pytania to wal. Aha i jeszcze kwestia karbonowej sztycy, tragedia zwróć uwagę
@scriptkitty: Jeszcze jeden mankament to oryginalne gripy, też do wymiany bo bardzo łatwo się okręcają a kształt mają nieregularny i niewygodny na dłuższą metę.
Do takich tras jak piszesz to ten rower jest super, w dodatku ma całkiem niezłą wagę jak na ten typ.
https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-0-disc
Będę jeździł głównie po mieście, może ze 20-30 km dziennie. Głównie liczy się dla mnie wygoda i żeby rower mi się nie rozpadł od razu ;).
#rower #cross #giant
Do takich tras jak piszesz to ten rower jest super, w dodatku ma całkiem niezłą wagę jak na ten typ.