Aktywne Wpisy
TSR44 +347
ATAT-2 +418
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Mam od 3,5 roku całkiem mocnego Della Latitude (i5 7300HQ + 16GB RAM + SSD) ale czuję, że powoli zaczyna zwalniać i lagować. Nie są to jakieś duże i częste lagi ale jednak irytujące tym bardziej, że multitasking to moja codzienna praca.
Może można go jakoś odświeżyć? Wyobrażam to sobie tak, że instaluję jakiś program, który przez kilka dni monitoruje pracę systemu i po zebraniu danych daje informacje o tym, gdzie są wąskie gardła lub częściowo coś tam nawet sam naprawia.
#komputery #windows
#programowanie bo być może borykają się z podobnymi problemami
Taki niestety przykry problem.
A jak jestes bardziej zaawansowany to odpalasz computer managment, serwisy i patrszysz co można wyłączyć.
W management zaglądam ale tam nie bardzo jest co ubić. Jestem bardzo świadomym użytkownikiem i nie instaluje żadnego crapu.
@Dar_Q: to już masz odpowiedź. Zwolnij miejsce do minimum 70 procent i będzie lepiej.