Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
Tibia w 2005 roku. Grupka ludzi robi bar, schodzi się sporo ludzi na "piwo", są pogaduszki, sielski klimat. Siedzisz sobie wieczorem kilka godzin w grze, nie nabijając ani jednego expa, a i tak czujesz się spełniony. W zestawieniu z nutką w tle, nostalgłem mocno. Kiedyś to było zajebiste community. #!$%@? ale mi tego brakuje (,)

#tibia #nostalgia
laress - Tibia w 2005 roku. Grupka ludzi robi bar, schodzi się sporo ludzi na "piwo",...
  • 16
  • Odpowiedz
  • 9
@Arogancky: Stary, nie stary (29 lvl here), ale zaczynam powoli rozumieć co Janusze mieli na myśli poprzez "kurrrrła kiedyś to było". Widać, jestem w tym okresie przejściowym pomiędzy pokoleniami
  • Odpowiedz
@laress: Znajdziesz takie klimaty nawet dziś pewnie. Tylko musisz odpowiednią guild znaleźć. Poza tym, jest wiele gier w których klimaty RPG się toczą i taki social-life. Nawet w takim gigantycznym WoWie, w którym Blizzard zarzyna to od lat ;d
  • Odpowiedz
@laress: ehhh i ta podjarka kiedy wynalazłeś taskera i nie musisz już nigdy więcej podnosic spearów podczas treningu na slimach na pólnocy ab'dendriel :( tibia to moje życie było nigdy źle o niej nie dam słowa powiedziec :D
  • Odpowiedz
  • 1
@Matemit: Myślałem o tym ostatnio. Może po prostu przez moje grzybiarstwo myślę, że RPG online wymiera

@laress: wymiera, takie są fakty. Przynajmniej to klasyczne RPG, bo są nowe MMORPG ale wszystkie są kopia poprzednika, polegają na tym że ktoś upakuje dobry silnik graficzny, narobić świecących armorow, parę skilli żeby był efekt WOW ALE SUPER i jechanie, a potem tylko grind, zero treści i P2W. Patrz Tera, patrz BDO i inne
  • Odpowiedz
@laress: same level here. Zastanawia mnie też czy to czasy sie zmieniły czy ja jestem stary. Ale za dzieciaka (nieważne jaka to była gra), często spędzałem czas w grach robiąc nieproduktywne rzeczy. Coś w stylu jeżdżenie po mieście w Driverze bez robienia ani jednej misji, walka z policją w GTA czy właśnie jakies głupie inicjatywy tibijskie. Zero jakiegokolwiek postępu, tylko czysta radość. Teraz głównie jak gram to musi być jakiś progres,
  • Odpowiedz