30 minut temu skradziono mi mitsubishi outlander z parkingu biedry na ul. Ostródzkiej #bialoleka #warszawa. Miał charakterystyczną żółtą holenderską blachę i dwa dziecięce foteliki w środku. Trochę strzelam na oślep ale może ktoś coś zobaczy. Proszę o kontakt ze mną lub policją
@Pitaq: Jak odstawiają keylessa to jak go potem odpalają?
Łatwiej chyba na szybko blachy zmienić i zjechać do dziupli, niż immobilizer rozbrajać następnego dnia tam, gdzie "stygł"?
@grv_: podłączają się przez obd i kodują nowy kluczyk jak jeszcze auto na chodzie po odpaleniu przedłużaczem.
Jak mi ukradli auto to jeszcze prościej, bo najprawdopodobniej zakodowali nowy kluczyk na myjni. Policja oczywiście trop olała, bo auto się znalazło (sam znalazłem,
@grv_ Normalnie, kodują nowy klucz po obd, jak dziuple stać na walize za 100k czy tam po ile chodzą to i stać ich na taki sprzęt za 16k, dorobienie nowego klucza i skasowanie starego z systemu to kwestia kilku minut
@mlesz o kolejny co to zrobił tylko po to konto na wykopie, żeby napisać że mu auto ukradli, jeszcze jaki cwany, dla niepoznaki zrobił konto 7 lat temu tworzył wpisy i komentował
@mlesz: I jak zwykle w tego typu sytuacjach rozbraja mnie, że samochody za tysiące złotych są gorzej zabezpieczone niż aplikacja McDonalda. Uwierzytelnianie dwuskładnikowe, uruchamianie komputera po podaniu PINu, nie wiem… faceid. Takie proste zabezpieczenia jak na dzisiejsze czasy, a samochód dalej kradną jakby to GTA było. Podchodzi, otwiera drzwi jak swoje i odjeżdża ¯_(ツ)_/¯
@Pitaq: @Kismeth: O nie wiedziałem, że to takie proste! Właśnie zaczynam rozumieć ludzi, co zamieniają piny w OBD i bez customowej przejściówki nie podchodź :)
@Pitaq: @Kismeth: O nie wiedziałem, że to takie proste! Właśnie zaczynam rozumieć ludzi, co zamieniają piny w OBD i bez customowej przejściówki nie podchodź :)
@grv_: jak już Ci auto ukradną na przedłużacz to taka zamiana nic nie pomoże tak naprawdę, bo mają czas się bawić.
A jak rozmawiałem z policją i ze specami od zabezpieczeń to każdy mówił jedno - jak się uprze złodziej to
Miał charakterystyczną żółtą holenderską blachę i dwa dziecięce foteliki w środku.
Trochę strzelam na oślep ale może ktoś coś zobaczy. Proszę o kontakt ze mną lub policją
#marki #zielonka #tarchomin #brodno #targowek #zabki
źródło: comment_1630059427bphRVi3xCPCYbpe1p6G5oq.jpg
PobierzŁatwiej chyba na szybko blachy zmienić i zjechać do dziupli, niż immobilizer rozbrajać następnego dnia tam, gdzie "stygł"?
@grv_: podłączają się przez obd i kodują nowy kluczyk jak jeszcze auto na chodzie po odpaleniu przedłużaczem.
Jak mi ukradli auto to jeszcze prościej, bo najprawdopodobniej zakodowali nowy kluczyk na myjni. Policja oczywiście trop olała, bo auto się znalazło (sam znalazłem,
źródło: comment_1630079287d2GIO4PWg4izglbY8fN7v7.jpg
Pobierz@jason_bourne: czy ja wiem, ludzi z leasingiem i gapem fakturowym jest więcej w Polsce ;)
Komentarz usunięty przez autora
@grv_: jak już Ci auto ukradną na przedłużacz to taka zamiana nic nie pomoże tak naprawdę, bo mają czas się bawić.
A jak rozmawiałem z policją i ze specami od zabezpieczeń to każdy mówił jedno - jak się uprze złodziej to
źródło: comment_16300922120zDI8F7pllpc4ULHlEcYc9.jpg
PobierzTo się wydażyło między 10:50 a 11:00