Aktywne Wpisy
Caracas +957
Od jakiegoś czasu w wolnej chwili zazwyczaj w pracy wbijam się na niemiecką Wikipedię. Następne wchodzę w artykuł o jakiejś gminie / małym miasteczku, które dumnie chwali się zasłużonymi obywatelami i wklejam im zbrodniarzy wojennych, którzy żyli sobie w tym miejscu po wojnie :D
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
bloodko +5
Cześć, pomóżcie oszacować cenę wykończenia mieszkania. Fachowiec wycenił na 48 tys wykończenie łazienki 5 metrów kwadratowych z płytkami do połowy wysokości pomieszczenia, położenie płytek na podłodze w pomieszczeniu gospodarczym 3 metry kwadratowe, malowanie całości mieszkania 57 metrów oraz drobne prace typu przeniesienie kilku gniazdek, kanał pod tv. Bez podłóg, drzwi i kuchni. Myślicie że to dobra cena? Mi się wydaje sporo. #warszawa #remontujzwykopem #nieruchomosci #budownictwo
(dla marudek: DANIE INSPIROWANE PIZZĄ ZAWIERAJĄCE WYŁĄCZNIE SKŁADNIKI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO)
Spód:
300 gramów mielonej chudej wołowiny (lub kurczaka)
80 gramów startego sera grana padano (lub inny podobny, np. parmezan)
1 jajko
przyprawy (nie ograniczam się z przyprawami na carnivore)
Składniki łączymy w jedną masę, robimy z niej płaski placek i pieczemy na papierze lub macie w 220 stopniach przez 25-30 minut (po 10 minutach włączyłam termoobieg).
Ze spodu wołowego wyciekną różne soczki. Wobec tego, po wyjęciu placka z piekarnika, przekładam go na świeży papier i odsączam jeszcze jak najwięcej wilgoci przy pomocy ręcznika papierowego.
Na upieczony spód kładziemy wybrane składniki (u mnie: mozzarella, salami peperoni, lekko podsmażony bekon, trochę pieprzu cayenne) i zapiekamy jeszcze około 10 minut. Ja zrobiłam tak, że piekłam do roztopienia się sera bez termoobiegu, a po roztopieniu włączyłam jeszcze termoobieg na kilka minut.
Dwa kawałki sycą na pół dnia :P
#keto #carnivore
@Buoninho: <3
@BarkaMleczna: Dlaczego chuda wołowina? Nie za mało tłuszczy wjechało?