Wpis z mikrobloga

@scapegoat: ale to jest moja opinia, więc nie musisz się z nią zgadzać. przecież nie piszę w imieniu całego świata ;) mnie się podoba to połączenie, chociaż owszem, są lepsze, ale tak się tylko mówi w celu okazania zachwytu nad czymś. jak ktoś mówi np., że wstawanie rano to najgorsza rzecz na świecie, to przecież oczywiste, że nie mówi dosłownie, bo są gorsze, np. zostanie zgwałconym albo zachorowanie na raka. przenośnia
@alaskan_pipeline: zależy w jakim kraju, u nas jak najbardziej niestety nie ma tolerancji w tej kwestii w pracy w wielu miejscach, ale w takiej Anglii na przykład już mniej zwracają na to uwagę. wszystko zależy od pracodawcy głównie. zwykle jednak takie osoby z wydziaranymi szyjami mają już pewne stanowisko i wiedzą, że mogą sobie na to pozwolić :)
@SScherzo: Zbyt mocno wpływa na wizerunek względem otoczenia. Ludzie będą cię uważali za przestępcę, tatuażystę lub członka kapeli rockowej etc. Co za tym idzie nie będą cię brali poważnie. Dlatego, żeby mieć taki tatuaż i nie być odbieranym negatywnie musisz być przestępcą, tatuażystą lub członkiem kapeli rockowej :D
@Sebeq92: to przestępca z tatuażem jest już pozytywnie odbierany, bo wygląda jak stereotypowy przestępca, a uczciwy człowiek z tatuażem już nie? aha. dopóki ludzie głoszą takie bzdury jak Ty, myślenie społeczeństwa się nie zmieni, a ludzie dalej będą kojarzyć tatuaż z więzieniem. muszę Cię jednak zmartwić - coraz mniej osób tak myśli.
@SScherzo: Czytaj ze zrozumieniem.

Nie jest pozytywnie odbierany, po prostu jest odbierany jako przestępca. Przestępca odbierany jako przestępca to normalne, ale jednak mało kto z uczciwych ludzi chciałby być postrzegany jako przestępca.

Nie głoszę bzdur, moja droga, tylko fakty. O których ty sobie doskonale zdajesz sprawę, tylko mnie nie zrozumiałaś. Piszę, że większość społeczeństwa kojarzy widoczne tatuaże z przestępcami etc. Tak po prostu jest, czy się to tobie podoba czy nie.