Aktywne Wpisy
mlodygustaw +1796
Hołownia tam płynie jakby znał te pytania. Widać ogromny warsztat telewizyjny. Topka. Póki co zwycięzca debaty.
Bosak również świetnie odnajduje się w takich pytaniach minutowych i pisze to jako przeciwnik Konfederacji.
Tusk nie potrafi rozwinąć skrzydeł w ciągu 1 minuty i w porównaniu do jego spotkań z wyborcami wypada gorzej.
Morawicki mimo, że zna pewnie pytania wcześniej to nie potrafi nic konstruktywnego powiedzieć poza atakami na opozycje.
Wielgus poprawnie.
Bezpartyjni ciężko ocenić,
Bosak również świetnie odnajduje się w takich pytaniach minutowych i pisze to jako przeciwnik Konfederacji.
Tusk nie potrafi rozwinąć skrzydeł w ciągu 1 minuty i w porównaniu do jego spotkań z wyborcami wypada gorzej.
Morawicki mimo, że zna pewnie pytania wcześniej to nie potrafi nic konstruktywnego powiedzieć poza atakami na opozycje.
Wielgus poprawnie.
Bezpartyjni ciężko ocenić,
Nighthuntero +97
Mam tabelę, która ma około 8 milionów wierszy, 10 kolumn.
Chcę wypełnić (update) wiersze w kolumnie w w/w tabeli danymi z innej tabeli - czyli robię inner join do innej tabeli.
Jeżeli robilibyście taką operację w SQL to w pętli? Czy bez pętli?
Przygotowałam sobie skrypt gdzie robię update w pętli i bez pętli i wychodzi mi, że w pętli jest szybciej. Jednakże czytając w internecie opinie - zdanie jest podzielone. Niektórzy piszą, że pętla wydłuża, inni znowu, że dla miliona danych lepiej zrobić pętle. Sama nie wiem. Jest na to jakiś pattern?
Oczywiście to, że u mnie tak działa jest wynikiem tylko mojego środowiska - zdaje sobie z tego sprawę, że po uruchomieniu tego na innym środowisku...klienta ( ͡º ͜ʖ͡º)..może okazać się coś zupełnie innego.
#sql
Update będzie jednorazowy w ramach jednej tabeli - tj. mam 15 tabel i w każdej z tych tabel muszę zrobić update tylko jednej kolumny kolumny.
Dzięki serdeczne za wskazówki!!! (づ•﹏•)づ
Dzięki serdeczne za wskazówki (づ•﹏•)づ
- jak będziesz robić batche to pamiętaj żeby je zrobić mądrze (np. nie rób WHERE [wartosc] = stara czy coś, tylko np. leć po kluczu głównym tabeli jeżeli istnieje i rób np. najpierw UPDATE wierszy od 1 do 5000, potem od 5001 do 10000 itd.)
- polecam po każdym