Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się, co zrobić żeby moja pizza wyglądała tak bardziej kontrastowo? Tzn żeby była wyraźna różnica między serem, a sosem. Zawsze mi się miesza. Robie z przepisu Oli Nguen (wypiek zaczynam na patelni, pozniej do piekarnika), poza grubszymi kawałkami mozzarelli coś mogę jeszcze zrobić? Tutaj moja najładniejsza, w kom taka przeciętna
#pizza
Pobierz hyperjay - Zastanawiam się, co zrobić żeby moja pizza wyglądała tak bardziej kontrast...
źródło: comment_1629211921w89W5uJPp7w8DGyfHnuFpp.jpg
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hyperjay: stawiam że problemem jest czas wypieku i temperatura. Spróbuj na patelni dać tylko sos a resztę składników gdy wkładasz do piekarnika, oczywiście grill na maksa i celuj w grzałki rozgrzane do czerwoności
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hyperjay: wygląda dobrze. Wciąż trochę blado od góry.
Jak ustawiasz blachę? Trzeba dać możliwie blisko grzałek, tak żeby było tylko trochę miejsca na pizzę plus to co wyrośnie.

Spód jak po patelni?

Oczywiście wszystko zależy od piekarnika i czasem ciężko osiągnąć coś super mimo wszelkich starań.

Na zdrowie

Edit:
Jak dajesz mozarella?
Plastry?
Można też kroić w paski.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hyperjay: czyli jest dobrze :)
Pewnie niestety lepiej nie wyjdzie a jak wyjdzie to ciężko będzie powtórzyć.
Przerabiałem kilka piekarników i jest różnie.
Ważne żeby smakowało :)