Aktywne Wpisy
Merck_1ae7 +92
Runaway28 +74
#przegryw Wiecie co jest najgorsze w fizycznej pracy? Nie to że sama w sobie jest fizyczna ( zależy też od stopnia jak bardzo ciężka nie jest), a to że po niej kompletnie nie chce się niczego, często jedyne na co mam ochote to cos obejrzeć polurkować tag i iść spać. Czasami próbuję coś robić nawet po ciężkim dniu w pracy, jakoś się rozwijać, jednak nie dam rady ani fizycznie ani psychicznie.( ͡
Nie ma to jak samemu bujać się z każdą pierdołą i jeszcze za nią płacić jak za zboże. No chyba że znajdziemy tego mitycznego mechanika
to wtedy malinowo, po odliczeniu czasu spędzonego na jego poszukiwaniach prawie wychodzi się na zero ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#takaprawda #motoryzacja #polska #heheszki #humorobrazkowy
@tellet: przecież trzylatki są zazwyczaj bardzo dobrą opcją, szczególnie jak chodzi o utratę wartości i zazwyczaj są jeszcze na gwarancji. Zresztą w takim aucie przecież nie wszystko się sypie jak w 20 letniej klasie premium
Kupowanie co 2-3 lata nowego auta z salonu i zostawianie starego w rozliczeniu wychodzi przecież dużo drożej niż
@X_Ziemia
Ach tak, to słynne, mityczne auto "100km przebiegu i - 30% ceny bo wyjechało z salonu xD", gdzie te białe kruki się znajdują? Czy to trzeba mieć te słynne "hehe znajomości", żeby je wynaleźć?
@tellet: jak ktoś chce auto tylko do jeżdżenia z A do B i traktuje je jak przedmiot użytkowy to tak, jeśli ty tak traktujesz to twoje argumenty do ciebie samego przemawiają
Stać mnie na kupno (za gotówkę, nie leasing/wypożyczanie) jakiejś Dacii, Fiata, czy Skody.
Tak tak... ja za mojego ówcześnie 9-latka zapłaciłem 35% ceny salonowej, a nie była to najlepsza wersja wyposażenia w idealnym stanie, dodatkowo po wymianie tylnych drzwi i tylnego nadkola z uwagi na kolizję. Wierz dalej że ktoś Ci sprzeda nowy samochód za 70% ceny tylko dlatego że przekroczył granicę salonu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@X_Ziemia:
dawaj namiary, będę takie skupować :)
Ach tak, to słynne, mityczne auto "100km przebiegu i - 30% ceny bo wyjechało z salonu xD", gdzie te białe kruki się znajdują? Czy to trzeba mieć te słynne "hehe znajomości", żeby je wynaleźć?
Ale ty rozumiesz znaczenie słowa wartość? To że nie ma ich ma serwisach aukcyjnych nie znaczy że tyle nie są warte. Oczywiście czasami się znajdują, np w przypadku kiedy
Tak tak... ja za mojego ówcześnie 9-latka zapłaciłem 35% ceny salonowej, a nie była to najlepsza wersja wyposażenia w idealnym stanie.
W jakim w ogóle celu przyrównujesz 3 i 9 latka, przecież to nie ma najmniejszego sensu xD
@X_Ziemia: Aha, czyli jak nikt nie sprzedaje, nikt nie kupuje, to znaczy, na podstawie danych IDZD, że te auta po opuszczeniu salonu od razu lecą 30% na wartości, tak?
No to ponownie się pytam- kto te białe kruki skupuje? Nawet na demówki może dostaniesz kilka tysięcy rabatu do ceny ale
Dalej poszukujemy tych wszystkich białych kruków z przebiegiem kilku stówek, stojących 30% taniej niż katalogowo (bo już nie kopię leżącego i nie piszę "-30% do tego, co stargujesz w salonie"), których nikt nie sprzedaje, ale są tyle warte bo mirek z wykopu tak