Wpis z mikrobloga

@Reezu: Jedyna opcja to kupić dzbanek, pienić mleko i próbować. Ja się uczę strasznie powoli. Są osoby na tagu które po miesiącu robiły ładniej ( ͡° ʖ̯ ͡°) polecam filmiki od sunergos coffe: maja świetnie wyjaśnione latte art, a raczej to co dzieje się z mlekiem w trakcie spieniania.
@Reezu: To tak jak mi ostatnie pół roku. Od niedawna dopiero zaczyna to cokolwiek przypominać wiec się nie poddawaj ( ) Mi film od sunergos pomógł zrozumieć co tak naprawdę dzieje się w dzbanku, potem masa filmów o tym jak lać żeby coś wyszło. Dużo pomogła tez zmiana dzbanka: teraz mam rihno który ma lepiej wyprofilowany dziubek. Wcześniej miałem jakiś noname i lał dużo szerzej
@Reezu: @CapaldiTheDoctor:
Ja się mogę pochwalić w tej kwestii (:
Generalnie uczyłem się pienić mleko jakieś parę miesięcy.. inaczej pienisz do latte, inaczej do flatwhite, inaczej na dużą/mała filiżankę. Dodatkowo dzbanek, mój ulubiony to motta 350ml, najlepiej mi się na niej pracowało ;)
Ja byłem samoukiem, oglądałem dużo filmów na youtubie, ćwiczyłem. Na początku zacznijcie od rysowania serca albo tulipana, to są jedne z prostszych wzorów. Potem można z tego
Frasiu - @Reezu: @CapaldiTheDoctor: 
Ja się mogę pochwalić w tej kwestii (: 
Genera...

źródło: comment_1628676327CzA0emrCPC9ODXe8uLQ4KM.jpg

Pobierz
@Frasiu: mi zaczęło wychodzić jak zacząłem lać od niechcenia. Serio już stwierdziłem ze nie mam do tego ręki wiec wypije przynajmniej smaczna kawę, niekoniecznie ładna. I nagle zaczęło wychodzić ¯_(ツ)_/¯ Ale do Twojego zdjęcia to dojdę może za 200lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)