Wpis z mikrobloga

Cześć Miko ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Właśnie odebraliśmy nasze nowe Audi RS Q8 z pakietem RS Dynamic Plus * ()

RS Q8 TFSI quattro tiptronic V8 o pojemności 3996 cm3 generuje 600KM i rozpędza samochód do 100 km/h w tylko 3,8s( ͡° ͜ʖ ͡°)-

* Przesunięcie blokady prędkości maksymalnej do 305 km/h
Napęd quatro z samoblokującym centralnym mechanizmem różnicowym
Aktywna stabilizacja przechyłu

#car4vip #wypozyczalniasamochodow #audi #samochody
Pobierz
źródło: comment_1628524153eqAcbSKksljJnVwi4GdIod.jpg
  • 141
niby jakim cudem całą fakturę wrzuca się w koszty? Zasady są takie same jak dla leasingu - limit 150k zł. Chyba coś wam się popierdzieliło XD

@ZaPolish: moze fakturki sa dwie..jedna na najem a druga na doradztwo czy inne
nie wydaje mi się żeby coś to zmieniło.

@ZaPolish: no ale o chodzi o to, ze firma wystawia fakture na co innego - uslugi doradcze czy cokolwiek, taka fakture mozesz wrzucic w calosci w koszty
ok, a co po stronie CAR4ViP? czy oni sobie całość wrzucają w koszty?

@ZaPolish: nie wiem jak z limitem 150 tys ale google mi podpowiada ze moga odliczac 100% VAT i PIT jesli auto jest na wynajem, tylko kwestia tego limitu nie jest jasna
@ZaPolish: A no limit nie obowiazuje

Wskazane wyżej limity amortyzacji nie będą miały jednak zastosowania w przypadku samochodów osobowych oddanych przez podatnika do odpłatnego używania na podstawie umowy leasingu (w rozumieniu przepisów podatkowych), umowy najmu, dzierżawy lub innej umowy o podobnym charakterze, a oddawanie samochodów w odpłatne używanie na podstawie takiej umowy stanowi przedmiot działalności podatnika.
@Pienio69: dla przykładu. Powiedzmy, ze dla takiego audi rs q8 to najem w cenie rynkowej to 10.000 brutto (wartość auta 600k). Zamiast jednej faktury na 10.000 robimy jedną na wynajem na 5.000 i drugą na doradztwo na 5.000.W ten sposób w koszty idzie 1/4 x 5000 + 5000 = 6250 brutto. to mamy 1169 zł vatu i 965 pitu do do odliczenia. Razem 2133zł.

Gdybyśmy zrobili najem na 10.000zł, to 2.500zł
@Lancor911: Ja nie jeździłem i nie chcę siać zamętu, jedynie znajomy kiedyś opowiadał, że zabrał się za wyprzedzanie osobówki i ciężarówki, miał sporo miejsca i się ździwił bardzo, po tej akcji miał potem stres wyprzedzać, że go stać to sprzedał ze stratą i kupił X6 3.0 benke 360KM z normalną skrzynią :P