Wpis z mikrobloga

Która wiatrówka będzie lepsza?
Crosman AK1 czy Crosman DPMS CBR?

Myślełem jeszcze nad SIG Sauer MCX Rattler Canebrake ale ona ma naboje 88g a te są za drogie, więc zostają te 2. Chyba, że jest jakaś lepsza full auto w tym przedziale cenowym, tj 1000zł
#wiatrowka #strzelectwo #wiatrowki
  • 16
  • Odpowiedz
Crosman AK1 czy Crosman DPMS CBR?

@bomba4: SIG Sauer mcx, 2 wyżej wymienione to szrot na stalowe kulki 4.46mm, jak chcesz strzelać celnie to tylko 4.5./5.5mm diabolo.

ale ona ma naboje 88g a te są za drogie

@bomba4: Imo to największa zaleta, nie musisz wykręcać po każdym strzelaniu, lepsza powtarzalność bo ciśnienie nie spada tak szybko jak w przypadku 12g(w mocniejszych wiatrówkach masz na jednej max. 30 strzałów),
  • Odpowiedz
@bomba4: Ten sam syf, pewnie nawet takie same bebechy mają bo prędkość początkowa wystrzelonej śruciny jest taka sama, różnią się tylko wyglądem.
  • Odpowiedz
@bomba4: Polecam, ale na śrut ołowiany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Te zabawki są dobre do masakrowania puszek czy gipsowych bloczków, ale ciężko o dobre wyniki na tarczy.
  • Odpowiedz
@Haszaks: Ogólnie mi zależy głównie na zabawie. Z większej odległości niż 10-15m raczej bym nie strzelał. Wiatrówka pcp odpada po mi się nie chce nabijać pompką, a jeżdzić z butlą na każde strzelanie to bezsens. Zostają więc naboje co2

Z Crosmana DPMS strzelałem i jest całkiem ok, zastanawialem się tylko jak wypada na jego tle AK1 i czy jest coś lepszego w podobnym budżecie
  • Odpowiedz
@damiiiii: No wlasnie takie 4 fun przy grilu, ew jakaś mała rywalizacja ze znajomymi, nie koniecznie z duzej odleglości.

Zastanawiam sie nad tym crossmanem bo ma full auto i jest stosunkowo tani w eksploatacji
Ew Sig Sauer albo Beretta Cx4 Stormna ołowiane kulki, ale tam dodatkowo musiałbym kupic atapter co2 z 88g na 12
  • Odpowiedz