Wpis z mikrobloga

Decyzja o wybuchu powstała warszawskiego to najgłupsza, najbardziej destrukcyjna i najbardziej przeciwcelowa decyzja w historii polskiej polityki.

Tymczasem komendant AK w Krakowie, który przekazał centrali że ma się p.erdolić i nie zamierza urządzać podobnej bezcelowej jadki w Krakowie, jest całkowicie zapomniany w powszechnej świadomości.

Jesteśmy gdzie jesteśmy, bo gloryfikujemy własną głupotę. W tym kraju nie ceni się zdrowego rozsądku.

#historia #rakcontent #bekazprawakow #takaprawda #warszawa #krakow
czeskiNetoperek - Decyzja o wybuchu powstała warszawskiego to najgłupsza, najbardziej...

źródło: comment_1627824758NlxNHaWziygJRoFFMHsIqh.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@czeskiNetoperek: wg mnie nie można tak zero jedynkowo podchodzić do tego tematu, kiedyś podobnie myślałem, oczywiście decyzję dotyczących były złe ale jeśli chodzi o ludzi którzy wzięli w tym udział to już sprawa nie jest taka oczywista. Poczytaj trochę dzienniki, wspomnienia ludzi z powstania czy z okresu wojny, jak wyglądało ich życie, jak im było wszystko jedno, jak życie ludzkie straciło najwyższą wartość
  • Odpowiedz
wg mnie nie można tak zero jedynkowo podchodzić do tego tematu, kiedyś podobnie myślałem

@paruwczak: Można. Dokładnie wiadomo jakie to miało skutki.

oczywiście decyzję dotyczących były złe ale jeśli chodzi o ludzi którzy wzięli w tym udział to już sprawa nie jest taka oczywista

@paruwczak: Ludzie mają wykonywać rozkazy. No i wykonywali. Oczywiście winne jest przywództwo.

Poczytaj trochę dzienniki, wspomnienia ludzi z powstania czy z okresu wojny, jak wyglądało ich
  • Odpowiedz