Mirki, mam dylemat jeśli chodzi o szybę pod prysznicem. Prysznic klasyczny, brodzik walk in,z dwóch stron ściana a trzecia ściana prysznica to właśnie szyba. W projekcie szyba wchodzi w sufit podwieszany ale mi się to nie za bardzo widzi i chyba zrobiłbym na wysokość deszczownicy plus drążek do ściany. Jakieś za i przeciw takich rozwiązań? #budujzwykopem
@Rafalski45: wiem że tak się robi, niektórzy też mają szybę właśnie do sufitu i myślę co jest lepsze. Jeśli chodzi io szybę do sufitu to boję się że będzie tam gorzej woda schnela no i jak jest drążek między szyba a ściana to sobie można no ręcznik tam przewiesić.
@eXe1987: tak się dzieje robi. Może być do wysokości dessczownicy. Jak będziesz Napier... Słuchawka we wszystkie strony to zawsze się coś wyleje. Przy normalnym użytkowaniu będzie git
@eXe1987: Niższa szyba ma więcej plusów -mniej do mycia -szybciej prysznic schnie -tańsza -możesz ręcznik przewiesić
plusy wysokiej szyby -nie "psikniesz" wodą ponad szybą jak się będziesz bawił słuchawką prysznicową -możesz podpiąć generator pary i mieć bieda saunę :)
-mniej do mycia
-szybciej prysznic schnie
-tańsza
-możesz ręcznik przewiesić
plusy wysokiej szyby
-nie "psikniesz" wodą ponad szybą jak się będziesz bawił słuchawką prysznicową
-możesz podpiąć generator pary i mieć bieda saunę :)