Wpis z mikrobloga

@neologic: ja z reguły kapustę zasmażaną, z pierwszego lepszego przepisu z sieci dłubałem
cebula, ziele ang, liśc laurowy, sparzona kapusta gotujesz zagęszczasz, troche octu i sól, cukier - wygrzeb pierwszy lepszy sieciowy przepis
  • Odpowiedz
@neologic: lecisz z bigosem bez gadania, tyle samo ile masz świeżej kapusty dodajesz kiszonej kapusty, do tego kawał boczku, kiełbachy i zalewasz do 3/4 wodą i gotujesz na małym ogniu mieszając co jakiś czas aż zobaczysz, że trochę wody odparowało

do tego oczywiście zioła (mielone kminek, chilli, piperz, tymianek, rozmaryn, majeranek, gorczyca, curry, kolendra) i wedle uznania np. kilka łyżek koncentratu pomidorowego

no i pamiętaj drobno poszatkować kapustę
  • Odpowiedz
@neologic cebula i 2 starte ogorki kiszone. Sol poeprz. Dusisz na smalcu w garnku. Dodajesz liscie laurowe i ziele angielskie. Smazysz z 10 minut mieszajac. Zalewasz szklanka bulionu. Dusisz chwile dodajesz przyrawy czerwona papryka, kminek, czosnek. Walisz w to kapuste i dusisz na malym ogniu mieszajac okolo 30 minut. Mlode ziemniaczki do tego i #!$%@?. Mmmmm
  • Odpowiedz