Z racji, że moje zapasy zostały już zrobione, mam do rozdania ( #rozdajo ) 1,25kg zielonej papryki Jalapeno z własnej uprawy. Losowanie jutro 18:00 ( 27.07 ), wysyłka na mój koszt. Jeżeli ktoś chciałby wspomóc uprawę Mireczka aukcja allegro
@jatylkochwile: Wyglądają dobrze, mam nadzieje że mają odpowiedniego kopa Zamówiłem na próbę i już w głowie mam jalapeno poppersy i verdite do tequilli (。◕‿‿◕。)
@jatylkochwile: w przyszłośći będę chciał zamówić, tylko jak można przechować na później takie papryczki? Czy mogę je włożyć do lodówki? Ile mniej więcej wytrzymują - tzn jaki jest termin na spożycie?
Bo szczerze kilogram to dla mnie za dużo i nie chciałbym żeby się zmarnowało :)
@Piospi: Najlepiej w chłodnym miejscu. Ja nie przechowywałem dłużej niż kilka dni, bo zawsze do czegoś zużyję. Najlepiej zapytać znajomego, kupić i się podzielić jalapeno 0,5kg
@Piospi w lodowce trochę poleżą (ok 2tyg), część przerabiasz, trochę można zamrozić pokrojonych i dodawać do gotowania, a część w całości i potem ścierasz taką zamrożoną bezpośrednio na gotowe danie.
@jatylkochwile: wczoraj plusowałem identyczny wpis z #rozdajo którego dziś już nie widzę. Czy ty aby czasem nie nabijasz sobie wejść na allegro, żeby później usunąć wpis bez rozdawania czegokolwiek?
@jatylkochwile: lol, w uj podobne zdjęcia, ta sama cena na Alledrogo z smartem i podobny wpis. Nic dziwnego, że mi się p------o. W takim razie plusik leci ( ͡°͜ʖ͡°)
Losowanie jutro 18:00 ( 27.07 ), wysyłka na mój koszt.
Jeżeli ktoś chciałby wspomóc uprawę Mireczka aukcja allegro
Zamówiłem na próbę i już w głowie mam jalapeno poppersy i verdite do tequilli (。◕‿‿◕。)
@jatylkochwile: Kupiłeś szklarnie specjalnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzarnyMastodont: Moje już siedzą w occie
Bo szczerze kilogram to dla mnie za dużo i nie chciałbym żeby się zmarnowało :)
jalapeno 0,5kg