Aktywne Wpisy
lechiffre_777 +209
Tak się wyciera mordę pseudo charytatywnością. Nie ważne co wyjdzie na słupa, on dla większości osób będzie i tak wielbiony i wychwalany bo daje.
Szkoda, że te "dary" są z pieniędzy z loterii, a więc złożyli się na nie wszyscy jego widzowie. Zgarnął powiedzmy te 50 mln zł na czysto, na tych nie do końca uczciwych loteriach, z czego oddał 2 mln na wszystkie te akcje typu dom dziecka, WOŚP, gruzy dla widzów etc i już każdy uważa go za Boga.
Przypomnę, że na tych loteriach obchodzi prawo sprzedając ebook gdzie los jest gratis, związku z czym płaci tylko 5% VAT, a nie 25% jak w przypadku gier losowych tj np lotto.
Szkoda,
Szkoda, że te "dary" są z pieniędzy z loterii, a więc złożyli się na nie wszyscy jego widzowie. Zgarnął powiedzmy te 50 mln zł na czysto, na tych nie do końca uczciwych loteriach, z czego oddał 2 mln na wszystkie te akcje typu dom dziecka, WOŚP, gruzy dla widzów etc i już każdy uważa go za Boga.
Przypomnę, że na tych loteriach obchodzi prawo sprzedając ebook gdzie los jest gratis, związku z czym płaci tylko 5% VAT, a nie 25% jak w przypadku gier losowych tj np lotto.
Szkoda,
ehhniestety +45
"tajemnica spowiedzi" to pierwsza rzecz do zniesienia natychmiast, klecha z drewnianego pudła wie o morderstwie ale nie musi nic mówić policji bo konkordat xD powinni siedzieć za zatajanie jak każdy inny
#takaprawda #bekazkatoli
#takaprawda #bekazkatoli
Zacząłem oglądać serial za namową wielu mirków rozpływających się nad jego geniuszem i mam kilka spostrzeżeń. Jestem narazie gdzieś w połowie 2 sezonu i może się czepiam, pewnie się nie znam, ale niektóre sceny trochę są dla mnie z deka nierealne. (spoiler alert) Choćby moment w którym Jesse i Walt wpadają na genialny pomysł wykradnięcia metylocośtam z magazynu. Rozumiem jakby mieli gościa jakoś obezwładnić i się tam jakoś po cichu wkraść, a tutaj dostaję nieco groteskową scenę z uwięzieniem gościa w kiblu, wzjad z fajerwerkami do magazynu i uciekanie z wielką beczką w żółwim tempie. Przecież taki ochroniaż ma krótkofalówkę, ma telefon komórkowy, wzywa kogo trzeba i jest po sprawie. Nawet jakby uciekli to jacyś świadkowie też mogli coś widzieć. A zakończenie sprawy jest takie, że szwagier i jego koledzy z DEA śmieszkują nad filmikiem z kamery i tyle :)) Też sprawa beztroskich odwiedzin Jessiego przez Walta. Znika Krazy8 i jego kuzyn, którego ostatnim wspólnikiem był Jesse. Chyba naturalnym ruchem ze strony DEA byłoby obserwowanie właśnie jego chaty, gdzie znalezliby również wielkiego, podejrzanego kampera, którego ślady jakby się postarali znaleźliby również na pustyni obok auta dealerów. Z góry mówię, że nie twierdzę, że serial jest zły - ale jednak niektóre momenty mogłby być lepiej dopracowane. A teraz idę oglądać, dalej ;)
na dodatek tyle powtorzen uczynilem...ehh.
Walt jest ekspertem od krystalizacji i był nominowany do nagrody nobla.