Aktywne Wpisy
Vidella +4
Chłopcy są jacyś nienormalni. Moja przyjaciółka ma (albo miała, aktualnie ciężko powiedzieć) chłopaka. Są ze sobą ponad rok. Parę tygodni temu mieli poważną kłótnie i "zerwali" ze sobą. W cudzysłowie, bo po jakimś tygodniu do siebie wrócili, zerwanie w emocjach. Moja przyjaciółka przez ten czas spotykała się z jednym chłopakiem no i przespali się ze sobą kilka razy.
Jakiś czas później (po paru tygodniach, tj wczoraj) wyszedł jakiś temat, że ten jej
Jakiś czas później (po paru tygodniach, tj wczoraj) wyszedł jakiś temat, że ten jej
posepny1 +307
Po 7 dniach przyjechał pracownik producenta mebla (BM) w celu zapoznania się ze stanem mebla i wystawił protokół w którym zaznaczył że zgłaszana przeze mnie wadą nie podlega reklamacji.
Powiedziałem że nie zgadzam się z jego opinią, na co podsumował że mogę zapisać moje uwagi w protokole a on i tak nie decyduje o reklamacji bo nie jest pracownikiem Agata Meble.
Minęło 14 dni od zgłoszenia reklamacji i Agata Meble nie zajęła żadnego stanowiska w sprawie reklamacji. 15 dnia napisali wiadomość ze nie uznali reklamacji na co otrzymali ode mnie odpowiedź że przecież minęły 14 dni na odpowiedź i zgodnie z ustawą reklamacja jest uznana za zasadną.
Agata Meble broni się tym, że pracownik firmy BM działał na ich zlecenie i w protokole oględzin zapisał że reklamacja nie jest uznana.
Kto ma w tej sytuacji rację? Dla mnie firma BM nie jest stroną w tej sprawie i nie ma prawa decydować o uznaniu reklamacji.
#prawo #reklamacja #agatameble #poradyprawne
@m3r1n0w4g6m
@Adams_GA
@wojteksrz
Jakbyście się zastanawiali jak sprawa wygląda to Agata Meble nadal idzie w zaparte. Na szczęście UOKiK i Powiatowy rzecznik praw konsumenta podzielają moje zdanie i zapewniają pełne wsparcie w sprawie nawet jeśli zejdzie na drogę sądową ( ͡º ͜ʖ͡º)