Wpis z mikrobloga

Przepis trochę na poziomie pizzy Donatello z biedronki, ale polecam, zwłaszcza na te upały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- 330 ml mleko
- 60 g WPC82 KFD lody waniliowe
- kostka-dwie lodu

zmieszać wszystko i włożyć szejker na ~30 minut do zamrażarki. Po tym czasie smak/konsystencja prawie jak shake z maczka a i makrosy dobre:
B 62
W 21
T 15

#mikrokoksy
  • 6
  • Odpowiedz
@trackEvent: Próbowałem robić prawilne lody z białeczka w maszynie do lodów, ale coś nie pykło, może faktycznie brak wiązania, bo szybko się upłynniały :(
  • Odpowiedz
@knoor: bo guma to taki tajny skladnik, z kostkami lodu lub mrozonymi warzywami zrobisz lody a na cieplo mozna dac 250ml plynu (mleko lub soja), bialko 30g, 5g gumy, slodziki lub aromaty i masz budyn
  • Odpowiedz