Przepis trochę na poziomie pizzy Donatello z biedronki, ale polecam, zwłaszcza na te upały ( ͡°͜ʖ͡°)
- 330 ml mleko - 60 g WPC82 KFD lody waniliowe - kostka-dwie lodu
zmieszać wszystko i włożyć szejker na ~30 minut do zamrażarki. Po tym czasie smak/konsystencja prawie jak shake z maczka a i makrosy dobre: B 62 W 21 T 15
@trackEvent: Próbowałem robić prawilne lody z białeczka w maszynie do lodów, ale coś nie pykło, może faktycznie brak wiązania, bo szybko się upłynniały :(
@knoor: bo guma to taki tajny skladnik, z kostkami lodu lub mrozonymi warzywami zrobisz lody a na cieplo mozna dac 250ml plynu (mleko lub soja), bialko 30g, 5g gumy, slodziki lub aromaty i masz budyn
@trackEvent: a jeszcze jak dodać kazeiny zamiast wpc to już w ogóle bajka jeszcze bardziej kremowe 30g kazeiny Słodzik Tacka kostek lodu Mleko/woda Łyżeczka-pół gumy ksantanowej Blender ????? Ogień
To nie jest temperatura dla białego człowieka. Ponad 20 stopni w Warszawie o 2:30. W nocy organizm potrzebuje chłodu do wypoczynku. A jutro ma być jeszcze cieplej.
- 330 ml mleko
- 60 g WPC82 KFD lody waniliowe
- kostka-dwie lodu
zmieszać wszystko i włożyć szejker na ~30 minut do zamrażarki. Po tym czasie smak/konsystencja prawie jak shake z maczka a i makrosy dobre:
B 62
W 21
T 15
#mikrokoksy
30g kazeiny
Słodzik
Tacka kostek lodu
Mleko/woda
Łyżeczka-pół gumy ksantanowej
Blender
?????
Ogień