Wpis z mikrobloga

Mirki pod koniec zeszlego roku zaczalem tracic wzrok w jednyk oku. Zglosilem sie do okulisty specjalisty, ktory notabene postawil zla diagnoze co skoncyzlo sie utrata calkowita wzroku w ciagu kilku nastepnych tygodni. Mialem operacje ratujaca wzrok - calkowite odwartstwienie sie siatkowki. Napisalem skarge na lekarza, wczeto postepowanie i jakby sie mozna bylo tego domyslac zostalo ono umorzone. Dzis dostalem list o umorzeniu postepowania. W uzasadnieniu czytam ze mam 14 dni na napisanie zazalenia oraz sa zeznania lekarza, ktore sa w duzej mierze wrecz klamliwe i nie zgodne z prawda oraz z przeslana dokumentacja. Teraz pytanie jak to ugryzc? #pytanie #pomocy #nfz #lekarz
  • 33
@setka007: Spróbuj może z firmami, które pomagają w odzyskiwaniu odszkodowań. We Wrocku korzystałem z KDRO. Brali 23% prowizji.
Po pierwszym spotkaniu nie miałem nadziei (stłuczka komunikacyjna, z OC sprawcy uznali, że uszczerbek na zdrowiu nie mógł być wynikiem takiego wypadku, standardowe #!$%@?). Jedyna droga to sąd, a tu miałem złe doświadczenia i odmówiłem.
Ponad 2 lata później dostałem od nich telefon, że jednak coś wywalczyli „swoimi sposobami” poza sądem. Także jeśli
elige

@setka007: To że nie postawił trafnej diagnozy od tak, nie przesądza za tym, że przez niego straciłeś wzrok.
Idź lepiej do prawnika specjalizującego się w sprawach medycznych i lepiej ogarnij kopię całej dokumentacji medycznej którą ma lekarz u którego byłeś. Bez tego nic nie zrobisz.
@bylem_zielonko: chłop pyta się wykopków co zrobić a jak dostaje odpowiedź to on nie zamierza płacić za usługę XD no #!$%@? jak ma pewną sprawę do wygrania to chyba jasne, że dogaduje się z kancelarią i jazda. W życiu nic za darmo nie ma, telefony też nie istnieją za granicą ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@su1ik: jprd wróć do pierwszego postu i czytaj ze zrozumieniem. Będę chciał iść do sądu to pójdę póki co pytam jak to ugryźć i szukam kogoś kto był w podobnej sytuacji i bardziej zależy mi na Poznaniu wsystskich możliwych ujęć z tej sytuacji a nie tylkomidz do sądu j dogadaj się z z kancelaria. Nie chcesz nie pomagaj zamknij dupe i znikaj.
@setka007 Idź do prawnika. Ja się procesowalem kiedyś ze szpitalem i proces zacząłem z 8 lat od wystąpienia szkody. Serio, nie trać czasu tylko leć na konsultacje.