Wpis z mikrobloga

W moim ogrodzie na trawie, między dwoma kamieniami osy założyły sobie gniazdo. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie fakt, że mam dwa ciekawskie psy i dziecko. Wczoraj wylałam na gniazdo wrzątek, wszystkie osy umarły, może 2 odleciały. Gniazdo wyrzuciłam. Dzisiaj rano zobaczyłam, że wokół miejsca w którym miały gniazdo lata około 20 os. Nie znam się na osach i ich nawykach ale obawiam się, że zakładają nowe gniazdo. Jak się pozbyć ich na dobre? Moje psy pchają dziób wszędzie gdzie nie trzeba. Wczoraj to dzięki jednemu z nich w ogóle odkryłam to gniazdo i nie chce żeby ktoś skończył pogryziony. #osy #ogrodnictwo
  • 13
  • Odpowiedz
@Nagietek2020:
kiedyś miałem te niby ziemne: zalewanie wodą, zasypywanie, przygniatanie kamieniami nic nie dało, tylko turbo #!$%@? i szał
stary z roboty przytargał jakąś chemię i wytępiło osy, ale w gratisie wypaliło wszystko w promieniu metra xD został tylko żółty piach i kilka lat nic nie rosło

potem miałem pod parapetem gniazdo, któraś z tych a la gaśnic, psiukaczy zaaplikowana wieczorem sprawiła, że rano były tylko jakieś zdezorientowane niedobitki a
  • Odpowiedz