Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +335
Po 6 latach #!$%@?łem gdzieś kartę wejścia do biura, trudno zdarza się, będę musiał zapłacić za duplikat. Zgłosiłem wszystko gdzie trzeba, naliczyli mi 150zł (XD), a dzisiaj rano wołają mnie do HR, że mam podpisać kwit, że dopóki nie wydadzą mi nowej karty to biorę odpowiedzialność, za sprzęt w biurze, bo ktoś z ulicy może moją kartę znaleźć, wejść i coś ukraść. Powiedziałem, że nie ma #!$%@?, że to podpiszę, mogą mi
OwcaRysuje +1
W sumie tak się dziś zastanawiałam
Jakie szanse na znalezienie życiowego partnera mam wg wykopków?
Na co patrzą mężczyźni przy szukaniu kobiety?
Sama nie wiem co o sobie napisać by to zweryfikować dlatego chętnie najpierw się dowiem czego w kobietach szukają panowie.
Jakie szanse na znalezienie życiowego partnera mam wg wykopków?
Na co patrzą mężczyźni przy szukaniu kobiety?
Sama nie wiem co o sobie napisać by to zweryfikować dlatego chętnie najpierw się dowiem czego w kobietach szukają panowie.
Obywatel powinien mieć prawo do posiadania własnoręcznie wykonanej broni (za/przeciw)?
w komentarzach piszcie dlaczego
za/przeciw
@wytrzzeszcz: w takim razie pytanie jest tendencyjne
Za we wszystkich aspektach.
Chociaż, myslalem czy nie ograniczyc jedynie broni palnej stworzonej przez samego siebie, ale w sumie chcacemu nie dzieje sie krzywda
Bo problemem w Polsce nie jest to, że na glocka trzeba mieć zezwolenie, tylko to, że nie możesz odstrzelić włamywacza z zupełnie legalne posiadanej czarnoprochowej dwururki.
@Estetykatopodstawa: prowadziłem kiedyś postępowanie gdzie stan faktyczny wyglądał następująco: przez las szło dwóch kłusowników. Idący jako pierwszy miał na ramieniu samoróbkę. W pewnym momencie poślizgnął się i broń uderzyła o ziemię, wskutek czego wypaliła. Idący za nim dostał pełen pakiet śrutu w okolice serca. Nie przeżył. Chociaż faktycznie, tu chcącemu krzywda się nie stała ;-)
Jak sam siebie zabije to trudno, ale drugiego człowieka jednak mi minimalnie szkoda.