Aktywne Wpisy
hdeck +384
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
derVerlorene +276
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
a) 10 inwerterów - połowa mppt pod wschód, połowa pod zachód
b) 10 inwerterów - każdy mppt z łańcuchami wschód+zachód
c) 5 inwerterów tylko na wschód i 5 tylko na zachód
Ale 10 inwerterów podpięte do jednej sieci NN może dać popalić w sensie podbijania napięć. Jeśli klient nie będzie miał do Ciebie pretensji o to to spoko, ale osobiście bym sugerował zrobienie po bożemu czyli mniej falowników, np 4*40
To ten sam mechanizm który działa jak 10 domów koło siebie założy instalacje. Napięcie urośnie nawet jak kable będą grube. Inwertery walczą o ten sam zasób
Niemniej ludzie mają pomysły ciekawe
Czemu w domu rośnie, a u kolegi cichego boba ma nie urosnąć?
Czym się układ różni?
Poza prosta fizyką chodzi mi o fakt że N falowników będzie mniej sprawnie to robić
Poszukam czy znajdę ale któryś producent nawet podawał ograniczenia ilości falowników w jednym punkcie - nie pamiętam detali, ale założyłem że chodziło o problem z dużym przyrostem napięcia. Ale mogę się mylić