Wpis z mikrobloga

@reddin: Janusz na taksie here. Typowe.
O ile z osobówkami, które poruszają się z rozsądną prędkością przestałem miewać problemy, ot przyzwyczaiłem się, tak zdarzyło mi się w ciągu miesiąca zostać w ten sposób wyprzedzonym przez dwa ciągniki siodłowe z naczepą przy prędkościach 70+. Takich idiotów powinno się zamykać w pojedynczych celach bez okien, żeby się to przypadkiem z kolegą nie rozmnożyli. Jedno zachwianie od podmuchu, dziura w drodze i lądujesz
  • Odpowiedz
ale ja mowię o tych typach na dalszym planie, którzy jadą, niezgodnie z przepisami, po chodniku

@Im_from_alaska: A to ich musisz zapytać, ja jadę jezdnią bo rower to pojazd i kierowcy wyprzedzają mnie nieprzepisowo jak widać.
  • Odpowiedz
Chłopie i przez rok będzie, albo i dłużej, zamiast to zgłosić gdzie trzeba, rowerzyści na wykopie to rowerzyści na wykopie :D

@Profil_Internetowy: Część zgłaszam, ale musiałbym mieć etat do tego, taka dzicz jest na drogach. Kierowcy na wykopie to kierowcy na wykopie.
  • Odpowiedz
@reddin: Weź sobie ciekawszych zajęć w życiu poszukaj. Codziennie tylko twoje wpisy jak ci źli kierowcy przeszkadzają ci na rowerku jeździć
  • Odpowiedz
Weź sobie ciekawszych zajęć w życiu poszukaj. Codziennie tylko twoje wpisy jak ci źli kierowcy przeszkadzają ci na rowerku jeździć

@Matrxi: Będę robił co mi się podoba. A to potwierdza tylko, że nie interesuje cię poprawa bezpieczeństwa na polskich drogach tylko chcesz sobie poszczekać na rowerzystów.

Tu są fakty, które mój film
  • Odpowiedz
niestety, na skrzyżowaniu o ruchu niekierowanym (pod warunkiem że nie ma w pobliżu przejścia) rower MOŻNA wyprzedzać.

@sargento: Dokładnie tak. Jednak tutaj wyprzedzać nie może bo przekracza ciągła oraz wyprzedza przed przejściem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@reddin: bzdura, nie widzę kierowców na wykopie, który co chwila płaczą, że 30 w centrum miasta, że progi w miejscach z dupy, że wszędzie głupi urzędnicy wstawiają ronda, że nowe prawa są coraz bardziej niebezpieczne i dla pieszych i dla rowerzystów, a potem robią kampanie w tv by się jednak rozglądać przed przejściem, albo że jazda na suwak. Oj nie kumplu. Liczba takich wpisów jest marginalna w porównaniu tylko do
  • Odpowiedz