Wpis z mikrobloga

Murki widzieliście może gdzieś chwyt biurkowy do "monitora" 42'? Chodzi mi o coś takiego jak na zdjęciu lub cokolwiek innego, co pozwoli na dosyć bezproblemową manipulację ekranem (bez skręcania, rozkręcania tego chwytu). Szukam na amazonie i tam zazwyczaj ten maksymalny rozmiar to 32', wiem ze są takie do przywiercenia w ścianę, ale biurko jest regulowane do pozycji stojącej więc to odpada, poza tym na wynajętym nie mogę wiercić w ścianach.

#pytanie #monitory #telewizory #komputery
Doleginho - Murki widzieliście może gdzieś chwyt biurkowy do "monitora" 42'? Chodzi m...

źródło: comment_1625410856TEye7WMOrzZXrPNQO8RCuE.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Doleginho: 42" to będzie miał jakieś vesa200, 300 albo jak normalny telewizor - to taki uchwyt ci nie przypasuje. W sensie- mogłbys użyc 2 takich uchwytów, ale one są nawet pojedynczo drogie nieprzyzwoicie do swoich możliwości.

Jak masz troszkę zdolności manualnych i nie boisz się wiercić w blacie (bo uchwyt taki przykręcany to nie szans przy takiej wielkosci/ramieniu się trzymać) to jest rozwiązanie proste:

Do blatu montujesz "uniwersalne nogi do blatów" (cos jak kwadratowa w przekroju taka https://www.merkurymarket.pl/gfx/merkurymarket/_thumbs/sklep_oferta/61038/noga_meblowa_kwadratowa_70_cm_czarna,a4p0v5ebqFTw4YiqmplnarBrg314mJWn-jpg.webp do dostania w byle kibelmarkecie po 10-20zł) tyle że w pionie do
  • Odpowiedz
@hipotrofia: minimalnie 800zł za chwyt do monitora to nieźle kogoś pokopało, ale dziękuję za propozycję :D

@ptt_: Dzięki, przyjrzę się temu!

@hrumque: To raczej niestety nie wchodzi w grę, bo po pierwsze, to musi być obracalne, a po drugie, nie ja to będę montował, więc taka operacja może być zbyt skomplikowana dla wykonawcy :D Ale również dziękuję za poświęcony czas na wymyślenie tego rozwiązania!
  • Odpowiedz
@TheLizardKing: Tak, bo one są praktycznie identyczne, ale mają właśnie te ograniczenia wagowe/calowe i z tym ciężko dojść do ładu. Szukam na amazonie, a nie u nas lokalnie bo to za granicę ma iść.
  • Odpowiedz
minimalnie 800zł za chwyt do monitora to nieźle kogoś pokopało, ale dziękuję za propozycję :D

@Doleginho: Za jakość się płaci. Uchwyty tego typu to wbrew pozorom nie jest łatwa sprawa w produkcji. A te z gatunku "heavy duty" czyli właśnie do ciężkich ekranów to już w ogóle.
  • Odpowiedz