Wpis z mikrobloga

Mirki, mam zamiar kupić iphona 12mini w RTV i teraz pytanie czy opłaca się dokupywać od nich rozszerzona gwarancje czy nie, czy można potem wykupić applecare i to będzie lepsze rozwiązanie, i czy 64gb starczy czy lepiej dołożyć do 128gb.
#iphone #iphone12 #apple #smartfon
  • 17
Dodatkowa gwarancja jest gowno warta, bo zapisy w owu uniemożliwia skorzystanie z niej, a sam iPhone się nie psuje od tak (a wymiana szybki to max 200-300 zł jak co), ale bierz większa pamięć, bo 64 GB na system i aplikacje ledwo wystarczy
Nie neguje tego faktu, ale ciagle połączenie z netem możliwe jest tylko w centrum miasta i już dawno oduczylem się trzymać wszystko w chmurze, bo stało się irytujące. Telefonu takiego nie kupuje się na pol roku, a 64GB to system, kilka aplikacji i w pol roku zdjęcia zajmą cała pamięć. Jak najbardziej kupić chmurę, sam mam 200GB podzielne z rodzina, już zajęte niemal w całości
@PanKracy582: Może nie masz gdzie robić zdjec czy filmów lub nie wyjeżdzasz poza dobry zasięg. Ja pracuje na telefonie, czas pracy do 10h dziennie - telefony, kilkanaście tysięcy zdjec rocznie i robi się zator. Nie oceniam innych, ale 64GB maja u mnie same aplikacje, a wiec faktycznie - kup se kolego Nokię 3310, bo widocznie nie potrzebujesz smartfona
Może nie masz gdzie robić zdjec czy filmów lub nie wyjeżdzasz poza dobry zasięg. J

@Cygan_Wojtus:
szlag, mam tylko 8k zdjęć na tel :|

Ja pracuje na telefonie, czas pracy do 10h dziennie - telefony, kilkanaście tysięcy zdjec rocznie i robi się zator.

no widzisz, pracujesz na tel a i tak zapychasz śmiecia, OP w sumie nie wiadomo do czego będzie używać a każesz mu dostosować się pod swoje wymagania

wiec
64GB to za mało jak na dzisiejsze aplikacje to fakt a nie dywagacja. Daj sobie już spokoj, moje odklejenie w głowie podpowiada mi, zes boomer i skupiasz się na funkcje telefonowania, sms i robienia zdjec kwiatków dla wnucząt, a iPhone posiadasz bo popularny. Ja korzystam z Apple od bez mała 9-10 lat, telefon nie wymaga porządków, a 200GB wystarczy aby nawet moje zdjęcia archiwizować, pewnie większość skorzysta z 40GB i to tez
64GB to za mało jak na dzisiejsze aplikacje to fakt a nie dywagacja

@Cygan_Wojtus: ale wiesz, nie każdy korzysta z telefonu tak jak Ty. Dla kogo innego z kolei telefon z ekranem mniejszym niż 7,5" to nie telefon i też się pewnie łapiesz dla takiej osoby pod zwoją złotą radę

wiec faktycznie - kup se kolego Nokię 3310, bo widocznie nie potrzebujesz smartfona

po prostu ludzie używają podobnych urządzeń, do różnych
64GB to za mało jak na dzisiejsze aplikacje to fakt a nie dywagacja.

@Cygan_Wojtus: gowno nie fakt, wystarczy nie być lebiegą co nie umie korzystać z chmury.
Mam około 100 aplikacji i zajęte miejsce 38/64 GB. Foty i filmy w chmurze i elo, co mi miałoby zajmować miejsce? Nie jestem gimbusem trzymającym piracone mp3 na tel.