Mirki pamiętajcie żeby chodzić do dentysty ja niestety nie chodziłem mimo że moje zęby wołały o pomoc. Ale od początku zacznę swoją historię (ʘ‿ʘ) stwierdziłem że muszę w końcu coś z tym zrobić (23 lata). Wizyta która była pierwsza w tym roku (postanowienie że "naprawię" zęby) to czyszczenie z kamienia i piaskowanie zębów oraz oczyszczenie ich z bakterii. Pani doktor stwierdziła u mnie zapalenie dziąseł. Najlepsze jest to że chodząc wcześniej do stomatologów żaden mi tego nie powiedział mimo że mówiłem że mam wrażliwość na ciepło i zimno. Pani doktor po zabiegu przepisała mi jakieś lekarstwo (nie pamiętam nazwy, ale było w płynie o kolorze czerwonym i trzeba było rozrobić z przegotowaną letnią wodą i stosować przez 2 tygodnie) no i jak już wykorzystałem ten lek to moja wrażliwość na ciepło i zimno była już mniejsza. Po tej wizycie ustaliliśmy usuwanie zębów mądrości ( bo po c--j mają rosnąć prosto (╯°□°)╯︵┻━┻ ). Ta wizyta kosztowała mnie 220 zł
Piszę ten wpis żeby zrobić sobie taki pamiętnik, oraz wiedzieć ile wyniesie mnie całe leczenie moim zepsutych zębów
Piszę ten wpis żeby zrobić sobie taki pamiętnik, oraz wiedzieć ile wyniesie mnie całe leczenie moim zepsutych zębów
#dentysta #stomatologia #zdrowie