Wpis z mikrobloga

Dzisiaj miałem ogromną przyjemność przejechać się pierwszym otwartym odcinkiem TATu, czyli Trasy Autobusowo Tramwajowej łączącej plac Orląt Lwowskich z osiedlem Nowy Dwór.

Chciałbym przedstawić krótką recenzję tego odcinka:
- TAT ma dwa końce, jeden koniec jest na placu Orląt Lwowskich, drugi koniec jest na Śrubowej. Można ten odcinek pokonać na piechotę, rowerem, autobusem czy tramwajem, natomiast nie można go pokonać samochodem. #pdk

Odcinek jest praktycznie prosty i praktycznie płaski. Brakuje szpalerów drzew na początkowym odcinku, ale tereny przy śrubowej są bardziej zielone. Pokonanie całego odcinka to jakieś 4-5 minuty.

Z perspektywy rowerzysty to jest TOP rozwiązanie. Załóżmy, że jedziemy z okolic Placu Legionów w kierunku zachodnim - nie musimy jechać przez plac Jana Pawła II i cisnąć z kiepsko wykonanymi i zaprojektowanymi ścieżkami na Legnickiej, na których jesteśmy co chwila blokowani przez sygnalizacje. TAT jest świetnym skrótem, bo omijamy odcinek JPII - Strzegomska

Miło jest to, że w niedziele był jednak duży ruch rowerowy, jak na Wrocław.

Chciałbym sobie, jak i mieszkańcom Wrocławia życzyć więcej takich inwestycji. Powinniśmy się cieszyć, że po mimo prób uwalenia tego projektu przez byłego Sternika mamy taką piękną trasę.

Mam też nadzieje, że ten odcinek będzie impulsem do ogromnych zmian w tej części Wrocławia, bo jest tam ogromnie niewykorzystany potencjał.

Przykre jest natomiast, że wielu moich znajomych w ogóle nie wiedziało, że coś takiego jest wybudowane, jedynie co słyszałem to „GDZIE MUJ TRAMWAJN NA LEGNICKIEJEEEJ!!!” - dlatego nie możemy mieć fajnych rzeczy, ludzie w ogóle nie interesują się tym co dzieje się w mieście
#wroclaw #rower #transportpubliczny #tramwaje #mpkwroclaw
B.....o - Dzisiaj miałem ogromną przyjemność przejechać się pierwszym otwartym odcink...

źródło: comment_1624817370jb3QFZgHR0CQrOstzcntWr.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: Masz jakiś dowód? Czy lubisz pisać bzdury xD?

Jakbyś zobaczył kilka moich wpisuj wcześniej to byś widział, że ostatnio grillowałem władze mjasta za olanie kwestii kolei miejskiej. No, ale bzdury szybciej przychodzi napisać :*
  • Odpowiedz
@Bratkello: Potwierdzam. Jeździłem tam, jak jeszcze nie było w pełni ukończone. Jeżeli tak będzie wyglądał cały odcinek do Nowego Dworu, to będzie wzorcowy przykład dla innych inwestycji. Podobnie szykuje się też trasa na Popowice.
  • Odpowiedz