Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
TakiSeLogin +587
Nie wiem jak was, ale mnie strasznie - zarazem śmieszyło, ale i irytowało, to p---------e o zmęczeniu piłkarzy. Chyba Szpaku ostro o tym nawijał w meczu ze Szwedami. "No Szwedzi 30 godzin więcej odpoczynku". I tak wracam z rozrzewnieniem do lat młodzieńczych, gdzie grało się codziennie i to z facetami, co byli zatrudnieni w januszexach, mieli rodziny, jarali i walili alko. Jak to jest? Taki Zbyszek jeden z drugim po 12 godzinach w robocie, po małpce rano, po paczce szlugów i po dwóch piwach przed meczem sobie grali dla radości, czasem i po dwie godziny, wytrzymywali mecze LZS-u, a ci profesjonalni kopacze po prawie tygodniu odpoczynku mają mieć problem? Co to jest w ogóle za p---------e. Codziennie jakieś masaże, regeneracja, jakieś kosmiczne nogawice, kriokomory, diety, trenerzy snu, a on po pięciu dniach ma nie mieć siły biegać? To tak w dużym uproszczeniu. Rozumiem, że może to mieć znaczenie, jak w środku tygodnia grasz Ligę Mistrzów, a w weekend mecz ligowy, no ale dajmy na to pięć dni - to chyba takie "dorabianie p-----e uszu" żeby uwznioślić ich wysiłki i zwyczajnie mieć co gadać. "Myślisz, że tak łatwo biegać za piłką 90 minut?" - myślę, że w pewnym momencie może trudno, ale jak się jest profesjonalistą i ma sie tyle przerwy, no to prośba. Zwłaszcza - mówiąc z doświadczenia, to ta trudność jest oczywista, sam dawałem radę, bolało i zdychałem no ale kim ja jestem... Wiedzą czego się spodziewać i jest to wpisane w ich zawód, ponadto pracują, by to zminimalizować.
Porównując takich aktorów z piłkarzami (naszło mnie takie porównanie), aktor potrafi wstawać rano, grać w nocy, chudnąć, tyć, d-----ć na siłce, nauczyć się różnych rzeczy choćby na potrzeby epizodu i nieraz gra w kilku filmach jednocześnie i stara się dać z siebie wszystko, by jego rola była autentyczna i dobrze zagrana. A ci od piłeczki? "Hlip, hlip, grałem tydzień temu, nie oceniajcie mnie zbyt ostro."
Wiem, że nikt nie pytał, ale jestem ciekaw opinii, może zbyt ostro oceniam.
#pilkanozna #mecz
Piłka nożna dzisiaj jest bardzo fizycznym sportem dzisiaj, często mecze wygrywa się detalami a to który zespół jest "świeższy" wcale nie jest takim małym detalem. Wierzę że Zbyszek po małpce mógł grać dwie godziny ale nie ma co porównywać nawet intensywności gry w okręgówce a nawet Ekstraklasie, co dopiero mówić na Euro. Gra jest szybka, intensywna, często wymagająca niesamowitej kondycji bo to nie 90 minut
I tak i nie. Z jednej strony są ludzie porównujący piłkarzy do koszykarzy sugerujący że w NBA gra się dużo więcej spotkań, jednak gdy dojdzie się do tego że piłkarze z czołowych ekip