Wpis z mikrobloga

Jako, ze z podcastów przerzuciłam się na książki, to tym razem pytanie o książki właśnie.

Jestem po lekturze „ostatni żywy świadek …” o Tedzie Bundym oraz „helter skelter…” o Mansonie i spółce. Co z podobnych, wydanych po polsku (obawiam się, ze mój angielski nie jest wystarczający na lekturę w tym języku) polecacie? „Helter Skelter…” podobało mi się odrobine bardziej, głównie dlatego, ze była zachowana bardziej chronologia śledztwa i procesu. I czegoś w tym stylu, biografii bądź właśnie opisu śledztwa i procesu szukam. Wujek Google trochę nie daje rady. Przy żadnym z wyszukiwań „biografie morderców” i tym podobnych haseł nie znalazłam tych książek, wpadłam na nie zupełnie innymi ścieżkami. Co polecacie? Co czytaliście?

#kryminalne #mordercy #ksiazki
  • 9
  • Odpowiedz
@rudyba:
Tak na szybko

Seria książek Christopher'a Berry-Dee - "Rozmowy z.." i masz z seryjnymi mordercami, seryjnymi morderczyniami itd.
Maureen Callahan - "Drapieżnik"

Z naszego podwórka
Przemysław Semczuk - "Wampir z Zagłębia", "Kryptonim Frankenstein"
Monika Góra - "Miasteczko zbrodni"
  • Odpowiedz
@rudyba: Rozmowy z psychopatami, Rozmowy z seryjnymi mordercami (autor obu: Christiopher Berry-Dee), było jeszcze coś o kobietach, które zabijały, ale podobno słaba książka. Z innych ciekawych książek takich kryminalnych, to Zbrodnie prawie doskonałe (Iza Michalewicz), Profil Mordercy (Paul Britton), Ślady Zbrodni (Patricia Wiltshire) noooo i Trupia farma (Bill Bass) 1 i 2 i Tajemnice wydarte zmarłym (Emily Craig) ʕʔ
  • Odpowiedz
  • 0
@rudyba nie, "Rozmowy z seryjnymi morderczyniami", też Berry-Dee. Tej jednej nie czytałam, bo słyszałam nieciekawe opinie i nie chcę sobie psuć opinii o jego twórczości
  • Odpowiedz