Aktywne Wpisy

Pitex +1
Patrząc na komentarze pod znaleziskiem "Koniec kupowania YouTube Premium za bezcen. Google anuluje subskrypcje" jestem aż zdumiony polskim cebularstwem. Ja rozumiem, że czasem szkoda 60zł/mc za UHD na Netflix czy innych pokrewnych platformach, ale 26zł/mc za coś co człowiek faktycznie ogląda dzień w dzień niezależnie od urządzeń lub poglądów stwierdzacie, że każdy sposób na obejście systemu płatności jest godny pochwały? Postawcie sobie swój własny serwer z filmem 4k60fps który okaże
źródło: image
Pobierz
Co zrobić jak bocian puka w okno codziennie? (・へ・)
źródło: temp_file1350215079213981982
Pobierz

Jestem po lekturze „ostatni żywy świadek …” o Tedzie Bundym oraz „helter skelter…” o Mansonie i spółce. Co z podobnych, wydanych po polsku (obawiam się, ze mój angielski nie jest wystarczający na lekturę w tym języku) polecacie? „Helter Skelter…” podobało mi się odrobine bardziej, głównie dlatego, ze była zachowana bardziej chronologia śledztwa i procesu. I czegoś w tym stylu, biografii bądź właśnie opisu śledztwa i procesu szukam. Wujek Google trochę nie daje rady. Przy żadnym z wyszukiwań „biografie morderców” i tym podobnych haseł nie znalazłam tych książek, wpadłam na nie zupełnie innymi ścieżkami. Co polecacie? Co czytaliście?
#kryminalne #mordercy #ksiazki
Tak na szybko
Seria książek Christopher'a Berry-Dee - "Rozmowy z.." i masz z seryjnymi mordercami, seryjnymi morderczyniami itd.
Maureen Callahan - "Drapieżnik"
Z naszego podwórka
Przemysław Semczuk - "Wampir z Zagłębia", "Kryptonim Frankenstein"
Monika Góra - "Miasteczko zbrodni"
Z zagranicy na pewno Mindhunter.