Aktywne Wpisy
WielkiNos +217
To zdjęcie przedstawia mężczyznę znajdującego się za barierką mostu w północnej części Londynu. Mężczyzna chciał popełnić samobójstwo jednak w momencie kiedy miał skoczyć zauważyli go przypadkowi przechodnie. Od razu rzucili się na pomoc człowiekowi łapiąc go za nogi, ubranie, głowę. Kilka osób przytrzymywało mężczyznę przez ponad godzinę do czasu przyjazdu pomocy. Spójrzmy na te silne uściski, determinację, współczucie i bezinteresowność ludzkiej pomocy dla całkowicie obcego człowieka.
#samobojstwo #ciekawostki #londyn
#samobojstwo #ciekawostki #londyn
WielkiNos +202
Nie wiem po co lewactwo walczy o aborcję jak niedługo tak obrzydzą ludziom seks, że ci go nie będą chcieli w ogóle uprawiać. Okazuje się, że nawet założenie dla faceta bielizny erotycznej, która służy tylko do seksu, bo raczej nikt na co dzień nie chodzi w majtkach z dziurą w kroku, nie jest wyrażeniem zgody na seks. Niedługo ludzie będą podpisywać umowę na stosunek w 2 egzemplarzach po jednym dla każdej ze
Niemcy to mają poczucie humoru. Ale od początku. Jak wiadomo sytuacja na rynku kart graficznych jest tragiczna dlatego jak znalazłem stacjonarkę z 6700XT w sensownej cenie to nic tylko brać.
Komputer z grubsza ten, sklep ten: https://www.csl-computer.com/pc-csl-sprint-5813-ryzen-5.html
A dlaczego dzielę się historią? Bo po miesiącu padła jedna z dwóch kości RAM. Skąd wiem, że to RAM? No bo jak wyciągnę tę jedną, uszkodzoną, kość to komputer zasuwa aż miło. No i napisałem do tego cudownego sklepu co z tym fantem mam zrobić. Czy chcą może jedną kość, obie czy co? Na co oni mi odpisali, że chcą cały komputer! No trochę mnie tu serduszko zabolało bo jednak wysyłać im całą puchę i próbować zabezpieczyć właściwie grafę żeby nie wyłamała np. PCI-E to trochę wyczyn. Ale nie to jest najlepsze. Dostałem ładny opis co trzeba zrobić z komputerem przed wysłaniem a tam taki kwiatek:
"Jeśli Twój komputer jest zablokowany hasłem użytkownika, usuń je lub podaj nam hasło w arkuszu informacyjnym usługi."
Rozumiecie? XXI wiek, ludzie na komputerach mają prywatne rzeczy, mają automatyczne logowanie do różnych stron a tu sklep komputerowy chce albo hasło systemu operacyjnego albo żeby je zupełnie zdjąć xD
Dlatego napisałem do producenta RAMu: Kingston/HyperX i oni zdecydowali, że zajmą się obsługą gwarancyjną no i im, oczywiście, wystarczy sama pamięć. RAM wysłany, czekam. Jak dostanę RAM z powrotem CSL dostanie ode mnie soczystego maila co sądzę o ich podejściu do bezpieczeństwa w IT.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem jak to się skończyło