Wpis z mikrobloga

@ukie: Co ma trzymanie kryptowalut do inwestowania? Inwestycja to wkładanie biznesu w jakiś biznes, coś co realnie zarobi pieniądze. W jaki sposób BTC ma zarobić pieniądze? To jest zwykła piramida, bez wyceny, możliwe również, że przez Tether również bez znacznej części pokrycia w FIAT. Nie nazywaj więc tego inwestycją, bo to jest śmieszne. To zabawa/hazard, każdy chce wejść i wyjść z zarobkiem. Tylko, że jedni tracą, a drudzy zyskują, suma zakładów
@fervi: @ukie: Ja lubię BTC, dzięki niemu zarobiłem bardzo dużo pieniędzy, ale to inna sprawa. Teraz się śmieje z tego, że po prostu miałem szczęście, a sama technologia jest gówno warta i BTC do niczego się nie nadaje. Tylko, że ja kupowałem BTC, jak były po 200-500$, sprzedawałem w okolicach 17k$ i później 13k$ i jeszcze na kilku mniejszych bańkach. Od 2 lat nie mam żadnego BTC i na pewno
dzięki niemu zarobiłem bardzo dużo pieniędzy, ale to inna sprawa.

@af5c37790094c48fdc28b75cfd95c523: wygrana z siostrą w monopoly to nie zarobienie dużego hajsu.
Ktoś kto zarobiłby duży hajs na jakimś instrumencie spekulacyjnym będzie miał do niego zawsze pozytywny sentyment. Tylko osoba, która straciła/przegapiła okazję będzie miała negatywny stosunek. Tak niestety działa psychika ludzka. Jurek weź zacznij w końcu zarabiać hajs a nie pierdołami się zajmujesz i potem masz takie nieszczęśliwe życie razem z