Aktywne Wpisy
![HNDelectric_pl](https://wykop.pl/cdn/c3397992/HNDelectric_pl_Q9R0ejfnoz,q60.jpg)
HNDelectric_pl +426
Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jeszcze raz. ;) Pomka REEG już dotarła do @Roofy
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
![HNDelectric_pl - Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jesz...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/c6302a99715cfe0a7282e590f42f4ac06e366b9f2303cc5ab780aa2619ace485,w150.png?author=HNDelectric_pl&auth=955519ce85f8729e73ca09e46b88e3d2)
![nanushki](https://wykop.pl/cdn/c0834752/63c5f61679bbd54f906cefdefdb813d69de1b24d263f5dae921feae866f99c43,q60.png)
nanushki +524
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
![nanushki - Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem R...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/d874fb50720c5de4d701b67b8a656d659dc63c64ee262cb9fcd1082bbb3a9245,w150.jpg)
Stawiałem płytę pod domek, zarząd przywalił się że nie jest 3m od granicy siatki. Błąd wynika z tego że działka nie jest równa raczej w formie trapezu i ściana, pierwszy kąt jest na 320, drugi na 270.
Ów zarząd zablokował budowę altany(cofnął zgodę). Na moje argumenty odnośnie tego, że inne altany rażąco łamią regulamin w ogóle nie reagowali (np. są takie które stoją całkowicie jedna ściana związaną z granicą czy też alejkami, inne są w odległości 50cm od granicy, nie da to jednostkowe przypadki, a działki swoimi rozmiarami pozwalają na wykonanie altany w zgodzie z regulaminem rod czyli 3m, są też takie wielkie domki które ewidentnie przekraczają 35m²). Po prostu są równi i równiejsi....
Jak ten sbecki beton przełamać, iść na zebranie zarządu i zgłosić ich niegospodarność (przez wiele lat przymykali oko na wznoszone altanki które łamią regulamin, a do mojego się czepiają).
Przeszedłem się po działkach i jest więcej nieprawidłowości - wysokie na ponad metr płotki które nie są ażurowe, etc.. niech nie mówią że tego nie zauważyl...
Ewidentnie nie da się z nimi dogadać bo się na coś uwzięli. Najgorsze jest to że po złości cofnęli też "warunkowe" pozwolenie na wykonanie mini szamba (inni je mają) i jasno dano do zrozumienia że już mi tego pozwolenia nie wydadzą (po złości).
@Fangu: Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz.
nikt sasiadom autora tematu jak widac nie zarzuci samowoli budowlanej, z jakichs konkretnych przyczyn
Nie ważne czy sąsiad wyrazu zgodę czy nie, po prostu musisz mieć te 3m odległości. Co do altan które już stoją budowanych choćby 50 lat temu jest to samo prawo więc teoretycznie musieli by je rozbierać (działkowcy na swój koszt). Aby altana miała stać i nie spełniać wymaganych 3m od granic działki są
Już olać ten kawałek, jakiś zetnę fundament do poziomu gruntu aby mieć te 3m, gorzej z szambem bo chodzić prawie kilometr do kibli wspólnych (które notabene są w opłakanym stanie sanitarnym mogą się z celem).
Najbardziej wkurza mnie nierówne traktowanie członków. Jakoś leśne dziadki przymykały oko jak ludzie budowali się jak chcieli, a do mnie się przyczepili